Eurooppa Muu maailma Politiikka

Venäjän tiedottaja: Suomen Nato-jäsenyydestä voi tulla sotilaallisia seurauksia

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Совет Федерации.

Maria Zaharovan mukaan Venäjän olisi ryhdyttävä vastatoimiin.

 

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan Venäjän on pakko ryhtyä vastatoimiin, jos Suomi ja Ruotsi päättävät liittyä puolustusliitto Natoon. Asiasta kertoo muun muassa venäläinen news.ru-uutissivusto.

Aihe nostettiin esille ulkoministeriön viikoittaisessa lehdistötilaisuudessa.

Zaharova sanoi, että Suomella ja Ruotsilla ei ole oikeutta rakentaa turvallisuuttaan muiden maiden turvallisuuden kustannuksella.

“Näiden maiden liittyminen Natoon johtaisi haitallisiin seurauksiin, sekä sotilaallisesti että poliittisesti”, hän sanoi lehdistötilaisuudessa julkaistujen videoiden perusteella.

 

Lähde: news.ru

74 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ari

Ja mitäköhän hyötyä nykypäivän Natosta on kenellekään?Siitä vaan poliitikot,viekää Suomi Natoon…päästäänpä teistäkin eroon vihdoin ja viimein.

Ihanan kallista

Älä ny, 2% BKT:sta pitää sijoittaa NATO:on joka vuosi. Se olisi jotakuinkin 8 miljardia Suomen osalta vuositasolla. Sehän on selvää säästöä.

ike

Pitkällä tähtäyksellä noin voisi olla. Parempi kuitenkin kuin rahan kaataminen etelä-eurooppaan.

John Quiman

Ei sitä 2 %:a sijoiteta Natoon, vaan omiin puolustusmenoihin. Natoon maksetaan jäsenmaksua jotain 150 miljoonaa vuodessa, jotta sen organisaatio pysyisi pystyssä.
Vain tuo Naton jäsenmaksu on lisäkulua. Vastapainoksi tulee alennuksia puolustustarvikkeiden hankinnoista.

murre riepunen

Maria Zaharoovan jyrähdys sai puntit tutisemaan meidän päättäjillä, niinpä kerrottiin ei mitään hakemuksia olla laatimassa, hyvä niin. Kaikki kehitysapuun, kouttamiseen, ilmastohysterian lietsontaan poltetut miljardit satsattava kotimaan puolustuksen ja kansamme suojeluun. Olemme eläneet kuin pellossa, ei huolen häivää, olemme lahjoittaneet varamme, jopa ottaneet velkaa joiden sujuva lahjoitus mm. Afrikan heimopääliköiden hulppeaan elämään jatkuisi katkeamttomana, jota asiaa edistää Urpulainen kaikin keinoin.

ike

👍

John Quiman

Zaharova sanoi, että Suomella ja Ruotsilla ei ole oikeutta rakentaa turvallisuuttaan muiden maiden turvallisuuden kustannuksella.”

Muta Venäjällä on oikeus rakentaa omaa turvallisuuttaan vaatimalla Suomea ja Ruotsia pitämään omaa turvallisuuttaan heikompana olemalla liittoutumatta?

Kata

” Myöhän sitä ollaan rosvoja, kun rajoja ylitetään. Toiset sitä vaan turvallisuuttaan varjelee, kun rajoja siirtelevät… Rosvoja, rosvoja…khy, khy.”
Sihvonen Tuntemattomassa…onko mikään muuttunut.

Runtiti-pou

1940 saksalaisjoukot Suomessa elokuussa pelastivat Suomen silloin. Arkistotiedot ja tuolloinenkin tiedustelu antavat ymmärtää, että Stalin olisi muuten jatkanut sotaa.
On selvää, että sotilaalliset seuraukset liittymisestä eivät ole niin vakavat kuin liittoymättömyydestä. Edelisen seuraukset ovat Lavrovin huuto ja jäätävät suhteet ja sotaharkkoja yhä enemmän naapurissa. Jälkimmäinen saattaa johtaa Ukrainan kohtaloon melko todennäköisesti

Ilmari

Suomi ei ollut sodassa elokuussa 1940.

Runtiti-pou

Mutta olisi joutunut sotaan, elleivät saksalaisjoukot olisi tulleet Suomeen

Ilkka Forsten

Mihin tapahtumaan mahdat viitata kun puhut Saksalaisista joukoista Suomessa vuoden 1940 elokuussa ? Talvisota päättyi maaliskuussa kyseisenä vuonna. Jatkosota alkoi 1941 kesäkuussa, ja vaikka saksalaiset joukot olivat ennen sitä pohjois-suomessa, ei heitä ollut vielä elokuussa 1940 takaamassa minkäänlaista rauhaa. Sen sijaan vuonna 1944 suurhyökkäyksen aikaan kannaksella olleet saksalaiset, ja etenkin lento-osasto Kuhlmey olivat merkittävä apu jolla punakone pysäytettiin.

Yksinkertaistaen, mitä sotaa Stalin olisi jatkanut elokuussa 1940 kun talvisota oli päättynyt 5 kuukautta aiemmin, ja uusi sota oli vasta tulossa kesällä 1941 ?

Runtiti-pou

Tämähän on aivan yleistietoa. Heikki Brotherus oli ulkoministeriössä ja kertoi, kuinka saksalaisjoukkojen ilmestyttyä Vaasaan tunnelma helpottui eli kaikki kuin huokaisivat helpotuksesta. Kyseessä olivat kauttakulkujoukot. Näistähän Molotov kyseli sitten marraskuussa Berliinissä.
Talvisota olisi melko varmasti jatkunut ilman näitä joukkoja

Runtiti-pou

Ajat ja miehet vaihtuu. Sellaista on maailman meno.
https://www.thegatewaypundit.com/2022/02/flashback-president-trump-told-putin-bomb-moscow-russia-invaded-ukraine/
”Flashback: President Trump Told Putin He’d Bomb Moscow if Russia Invaded Ukraine”
Ilman Amerikan vaalipetosta mitään uutta sotaa ei olisi tullut. Tosin entinen tykkisota Donbassissa meni Trumpillakin läpi. Mutta olisiko hän sitytyen tehnyt viimein jotain sillekin?

Jartsa

Ainakin Suomen ulkopolitikkaa johtavan presidentin pitäisi säilyttää suhteellisuudentajunsa näin poikkeustilan aikanakin. Mutta ei, hän on ensimmäisten joukossa käyttämässä tilaisuutta ja viemässä väkisin Suomea USA/NATO:oon seurauksista välittämättä.

John Quiman

Entä jos se onkin Jartsa, jonka pitäisi säilyttää suhteellisuudentajunsa ja lopettaa suomettuneisuus matelu.

Vanhempi setä

Suomettuneisuusmatelua on ollut myös se EU:n nöyristely ja NATO:lle kumartelu, jota Suomen poliittinen johto on viime vuosina harjoittanut hyvin innokkaasti.

Listan voi aloittaa vaikkapa siitä Suomen hallituksen hiljattain tekemästä päätöksestä maksaa 6,6 miljardia euroa EU:n ”koronaelpymisrahastoon”, josta sitten saadaan 2,1 miljardia takaisin. Reilusti yli 4 miljardia heitetään siis veronmaksajien rahoja täysin kankkulan kaivoon! Jokainen voi miettiä, mitä tuolla neljällä miljardilla olisi saatu aikaan omassa maassa, vaikkapa terveydenhuollon kehittämisessä…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Vanhempi setä
Ilkka Forsten

Niin, ja miten paljon sillä olisi saatu rynnäkkökiväärin patruunoita vaikka kappalehinta olisi ollut 1 euro,

ike

Vaikka tuo vihervasemmisto aina itkee noista puolustuskustannuksista niin tämäkin aika näyttää että on viisasta varautua, onneksi Suomi on sen tehnyt.

Juha

Jos nyt tulisi kansanäänestys Natoon liittymisestä niin todennäköisesti kansa äänestäisi sen puolesta. Median vaikutus on niin voimakas kansan mielipiteisiin.. etenkin kun asiantuntijoiden (kuten ulkopoliittinen instituutti, maanpuolustus korkeakoulu ja naton psyop hybridivirasto) kommentit ovat liittymisen kannalla.

Kansan mieltä voidaan niin helposti käsitellä.. kuten muovailuvahaa.

https://potuntervaaja.files.wordpress.com/2017/11/kansakunta_kehyksissa.jpg

Lieväasteinen

”Kansan mieli on kuin puhdas paperi, jolle voi kirjoittaa uusimpia ja kauneimpia kirjoitusmerkkejä.”

(Mao Zedong)

John Quiman

Nykypoliitikkojen mielestä kansan mieli on kuin puhdas vessapaperi, johon on kiva pyyhkäistä.

Lieväasteinen

…on kiva pyyhkäistä likaisimpia ja haisevimpia takalistoja.

John Quiman

Sehän nähtiin jo sotien jälkeen, kun elettiin syvää suomettuneisuuden kautta. Silloin media manipuloi ihmiset suomettuneisuusmateluun ja suuri osa ihmisistä elää niissä mielikuvissa edelleen.

Kun he kuuntelevat jonkun länsimielistä ajattelua, johtuu se länsimielinen ajattelu heidän mielestään siitä, että media on puhujan mielen manipuloinut, koska hän ei elä enää niissä aiemmin manipuloiduissa mielikuvissa.

Irma

Kun Venäjän hyökkäys alkoi, niin Ukrainan NATO-kumppanit keräsivät kamppeensa ja häipyivät kuin se kuuluisa pieru saharaan. Tässä nyt nähdään jälleen kerran kuinka paljon Yhdysvaltoihin ja muihin NATO-maihin voi luottaa tiukanpaikan tullen, eli ei lainkaan. On Suomi tulevaisuudessa sitten NATO-jäsen tai ei, niin sodan syttyessä me jäämme yksin. Se on 100-prosenttisen varma. Vain totaaliset idiootit kuvittelevat toisin.

Horace Smith

Ei se ihan noin mene. Ukraina ei ole nato -maa, joten sen jäsenillä ei ole mitään asiaa sotia ei -nato maan maaperällä, koska se sotkee koko järjestön jäsenmaat sotaan. Onko venäjä uhkaillut Baltian maita? Ei ole, koska nato. Sen verran naapurin murhaaja-psykopaatti tajuaa. Ei jenkit mitään viattomia ole, mutta mieluummin heidän kelkassa, kuin mielisairaan diktaattorin.

John Quiman

Ukraina pystyi hyvinkin luottamaan Nato-maihin, sillä Nato-maat auttavat toisiaan jonkun hyökätessä, eivät niitä, jotka eivät ole jäseniä. Ukraina ei edes odottanut, että Nato tulisi riehaan mukaan, kun kyse ei ole jäsenvaltiosta.

Nato-kumppanuus ei sisällä minkäänlaisia turvallisuustakuita.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Soft top, hard shoulders

Entä naton isäntämaasopimus. Jos nato katsoisi tarpeelliseksi tuoda joukkonsa Suomeen, suojelisivat nämä maatamme ilman natojäsenyyttäkin. Ilmeisesti nato nyt ei katso tarpeelliseksi tuoda joukkoja Suomeen. Baltiassa ja muissa Itä-Euroopan maissa se on niitä kuitenkin lisännyt.

juha II

Olkoot niin ”epäreilua kuin tahansa niin Suomi EI voi geopoliittiselle asemalleen yhtään mitään. Ei voinut Neuvostoliiton aikana eikä voi nyt Venäjänkään. Yhtä kaikki molemmat ovat ”karhuja”, jonka kanssa Suomella on maarajaa 1300 km.

Suomi on se ensimmäinen suupala, jos Venäjä tietoisesti ärsytettynä päättää käyttää suurvalta-asemaansa siinä missä sitä on käyttänyt Yhdysvallat kautta maailman kaataen epämieluisia hallituksia (eri asia?). Presidentti Barak Obama sai kättelyssä Nobelin Rauhanpalkinnon ja välittömästi kahdeksassa vuodessa aloitti seitsemän sotaa, josta seurasivat ns. pakolaiskriisit Euroopan valkoisten suureksi taloudelliseksi rasitukseksi ja yhteiskuntarauhan huonomiseksi.

Jos Suomi on NATO:ssa se vetää kaikkein voimakkaimman ensi-iskun itseensä ja jäsenvelvoittensa mukaan vedetyksi esim.nyt Ukrainan sodan takia mukaan sotaan, koska hyökkäys yhtä jäsenvaltiota vastaan merkitsee hyökkäysatä koko NATO:a vastaan.Nytkin hyökkäys.Suomeen olisi suunnattu Venäjän ”hyökkäys on paras puolustus”  Suomeen, koska se on strategisesti tärkeä teko. Aivan kuten Saksa WWII aikana hyökkäsi Tanskaan ja Norjaan ennen kuin Iso-Britannia ehti tekemään saman.

NATO jäsenyys tietäisi automaattisesti Venäjän joukkojen moninkertaistamisen Suomen vastqaisella rajalla aivan ymmärrettävistä syistä, sillä eihän kukaan voisi olla niin tyhmä etteikö näin tapahtuisi!

John Quiman

Nato-jäsenyys nostaisi hyökkäyskynnystä olennaisen paljon. ”Puolueeton Suomi” ilman Natoa olisi paljon helpompi suupala Venäjälle. Sen voisi ottaa milloin vain mieli tekisi, kun on sopiva tilaisuus. Siksi Venäjä vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Venäjän mielestä Suomen tulee olla heidän etupiiriään ja olla tarvittaessa otettavissa halvalla.

Jos Ukraina ja Suomi olisivat olleet jäseniä nyt, ei se velvoittaisi Suomea sotimaan tai lähettämään omia sotilaitaan Ukrainaan. Se velvottaisi avustusten lähettämiseen, niin sotatarvikkeiden kuin muun huoltovarmuuden materiaalia.

Nato-vastainen propaganda on propagandaa siinä kuin puolestakin puhuva propaganda. Asiaa pitää voida tarkastella viileän kyynisesti ja ymmärtää, että Venäjän uhkan paras eliminoija on Nato-jäsenyys. Mitä Naton toimista on mieltä, pitää muistaa, että ei Natolla ole toimia, mitä jäsenmaiden poliitikot eivät määrää sillä olevan. Nato itsessään on puolustusyhteistyö, ei itsenäinen toimija.

ike

Toisaalta täytyy kiittää Maria Zaharovaa puolustustahdon kohottamisesta suomessa. On tyttö vielä siinä iässä että ei ole oppinut että suomea ei voi näissä asioissa kiristää, se vaan nostattaa kansallistunnetta ja asennetta että voihan tänne yrittää mutta muistakaa on sitä yritetty ennenkin.

Lieväasteinen

Zaharova ei puhu mitään itsenäisesti omasta päästään. Hän on vain Putinin puhuva pää, samoin kuten hänen pomonsa Lavrov.

ike

Tuosta ei ole kahta sanaa mutta täytyyhän häneen suhtautua kuin hän olisi ajatteleva ihminen. Hämäys se on pienikin hämäys kun tuo venäjän lähetystö näitäkin sivuja seuraa. Terveisiä vaan sinne lähetystöön.

Runtiti-pou

Valitettavasti ainakin SUomen johtajat taipuvat tuollaisen uhkailun edessä. Kun Nato-jäsenyys oli edellisen kerran kiikun kaakun, poliitikkoja kutsuttiin Venäjälle vierailemaan ja palattuaan oli kanta muuttunut: Natoon ei haettaisi

ike

Tilanne on se että voihan ne johtajat taipua miten tahtovat, lahjoittivathan ne eteläeurooppaankin veronmaksajien rahoja ilman omaatuntoa. Jossakin vaiheessa tuo sitten menee liian pitkälle että puheet ei enää voi muuttaaa todellisuutta kun ihmiset sen näkevät ja se on sitten aikamoinen myllerrys. Ei paljoa jää nykyisistä politiikan rakennelmista. Niin on aina historiassa käynyt kun ahneus ylittää kansan sietokyvyn. Tulee rumaa jälkeä.

Lieväasteinen

Valinta ruton ja koleran väliltä. Mutta parempi on kolera (NATO) kuin rutto (Venäjä).

Totuus ensin

Minulta parani NATO-kuume kun selvisi että NATO:n pääsihteeri valitaan Bilderberg kokouksessa. Siinä porukassa ei ole mitään hyvää.

ike

Tuossakin on perää mutta Suomi on pienenä maana puun ja kuoren välissä. Onneksi kuitenkin tuo puolustus on pidetty kohtuullisessa kunnossa, ei ainakaan vihervasemmiston avulla kun muistaa mitä kantoja ovat ottaneet armeijan ajantasalla pitämiseen. Kun kaivelette netistä niin kaivakaa kauemmaksi kuin 5 tai 10 vuotta.

Lieväasteinen

Kansalaisaloite NATO-jäsenyydestä:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9866

Asylum

Ei kai nyt suomalaisetkaan politikot niin tyhmiä ole että hakisivat NATO-jäsenyyttä?? Minä oli yhden päivän töissä ja sinä aikana rotat rupesivat puhumaan NATO:sta.

Myöntäisiköhän Venäjä turvapaikkoja?

Irmeli

🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦 Suomi on Suomi ja tekee omat päätökset kysymättä ryssältä. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮 Samoin Ruotsi 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

ike

Paitsi että Suomi odottaa ensin Ruotsin päätöksiä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Nationalisti

Eniten ärsyttää se, että suomalaiset on niin retardia porukkaa, etteivät he kykene ajattelemaan kokonaisvaltaisesti asioita, jos he saavat nato-kiiman päälle valtamedian harjoittaman lobbauksen seurauksena.
Sitä lobbausta on kestänyt vuosia ja esimerkiksi HS on avoimesti kertonut kannattavansa nato-jäsenyyttä.

Nato ei ole niin yksiselitteinen asia, koska nato on hyvin pitkälti Jenkit.
Onko ihmisiltä unohtunut, ettei Jenkeillä ole kovin ruusuinen imago, muistelkaa Irakia, Afganistania ja Libyaa.
Tuollaiseen terroriorganisaatioon ei pidä sekaantua millään muotoa.

Sitä nykymedia ajaa ja hölmöt uskoo

Kaiken kukkuraksi jenkeissä ja kenties jo koko läntisessä maailmassa valtaa pitävät kulisseissa jenkkien superrikkaat ja he eivät mitään hyvää halua meille muille. Rahat ne vaan ottaa ja haluaa absoluutisen vallan.

Ilkka Forsten

Ja Venäjälläkö on oikeus rakentaa oma turvallisuutensa sen varaan että muiden pitää olla jatkuvasti valloittavissa ? Ei millään pahalla, mutta Putin on nyt näyttänyt mitä hän oikeasti on, ja miten hän jättää kansainväliset lait huomioimatta. Suomi natoon nyt, putin haistakoon vi****u.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Horace Smith

Putin on täysi narsisti. Ei ole ryssältä kuulunut uhkauksia Virolle, Latvialle tai Liettualle. Miksiköhän? Putlerikaan ei pysty sotimaan koko maailmaa vastaan. Jos Suomi tajuaisi turvata selustansa Nato -jäsenyydellä kyllä siitä on ryssällekin sotilaallisia seurauksia, jos aikoo rajan yli tulla. Saatanan kaheli kuvittelee voivansa sanella kaikille omat vaatimuksensa.

Puolueeton

Jos tarkastellaan invaasioita 2. maailman sodan jälkeen Venäjä on tehnyt niitä 5 omilla rajoillaan. Viimeiset 2 Ukrainaan ja 3 rajakiistaa Georia ja Tsetsenia. USA on tehnyt 12 invaasiota kaukana omista rajoistaa ja tappanut valtioden päämiehiä. Pienet invaasiot esimerkiksi Libyan, Serbian ym. pommitukset ja tuhoaminen eivät liity USA listaan.
Tähän pitäisi valtamedian sokaisemankin herätä. Kenellä on oikeus rakentaa oma turvallisuutensa sen varaan että muiden pitää olla jatkuvasti valloittavissa?
Europpan valtamedia hehkuttelee nyt näyttämällä onnettomia lapsia äitineen ja pommitettuja rakennuksi luultavasti Donetskin alueella. Samat kuvat moneen kertaan. USA invaasioissa en ole nähnyt juuri muuta kuin partaisia ukkoja tai kaavutettuja naisia ikäänkuin heitä turvattaisiin. Semmoinen on läntinen maailma.

Lieväasteinen

Toisin kuin Georgia ja Ukraina Tšetšenia ei ole entinen neuvostotasavalta, vaan ent. Venäjän sosialistiseen federatiiviseen neuvostotasavaltaan kuulunut ns. autonominen tasavalta (Tšetšeenien ja inguušien ASNT) eli sen status oli neuvostotasavaltaa matalampi. NL:n romahdettua Tšetšenia yritti irtaantua ja itsenäistyä. Alussa se onnistui. Inguušit päättivät jäädä Venäjän osatasavallaksi. Mitään merkittävää venäläisväestöä ei ollut eikä ole kummallakaan alueella, tšetšeenit ja inguušit ovat valtaenemmistönä (n. 95-98 %:n luokkaa) alueillaan. Itsenäisen Tšetšenian ensimmäinen presidentti ex-neuvostokenraali Džohar Dudajev ei itse asiassa pyytänyt Venäjältä paljon. Hän halusi ex-neuvostotasavallan statuksen ja IVY-jäsenyyden itsenäisenä valtiona.

Ilkka Forsten

Yritätkö nyt sanoa ettei Venäjä ole ollut taustavoimana miltei joka paikassa kun itä aatteita on kaupattu vaikkapa Afrikkaan. Kenen luulet aseistaneen ja kouluttaneen niitä ” tiedostavia ” kansanryhmiä, joiden loputon älämölö ei anna kyseiselle alueelle mitään rauhaa ? Muistutan samalla että Venäjän ilmavoimat kävivät myöskin Syyriassa pommitusreissuilla.

Ali

Niin,niin,mutta kun S.M ärähtää ja S.N päästää pierun, niin kyllä Putinkin pelkää ja lähtee siperiaan karkuun JA MAAILMA PELASTUU !!
Kannattaa käydä sankarihaudoilla ,tekemässä vähän laskelmia, jos on päässyt unohtumaan toinen maailmansota! teoilla ja sanoilla on aina seuraukset. Ei kannata liikaa sekaantua muitten maiden asioihin,,,varsinkaan sotiin!!
Ruandan kansanmurha on vuonna 1994 Ruandassa tapahtunut joukkomurha,jossa joukko ääri hututryhmä, muun muassa Interahamwe,tappoi sadan päivän aikana noin 800 000 tutsia ja maltillista hutua.
Yhdistyneet kansakunnat (YK), Ranskan valtionjohto ja monet muut tahot puuttuivat aivan liian myöhään Ruandan kansanmurhaan.
Ei auttanut YK,Nato, ei mitkään Ihmisoikeusjärjestöt, kaikki jotka olivat siellä,lähtivät karkuun,,,,,,,niin että,se siitä avusta ja tuesta!

Tässä sodassa en ole kummankaan puolella

Jossain valtamediassa uutisoitiin, että tämä nyt olisi ensimmäinen sota Euroopassa sitten MS2:n, mutta olihan entisessä Jugoslaviassa ihan kunnon sota joskus 1992. Näin ne asiat unohtuu tai sitten niitä vääristellään ihan tarkoituksellisesti.

Irmeli

Mitäs Nato olis tehnyt Afrikassa…ei taida olla liittolaisia sielläpäin…

Lieväasteinen

Nato teki Afrikassa mulatteja. Vai pitääkö nykyään sanoa ”ruskeita lapsia” tai poceja (POC = Person/people of Color)?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Runtiti-pou

Joka tapauksessa sotilaallisia seurauksia on enemmän, jos emme liity

Nationalisti

Väärin.
Nato ei ole mikään pelastus mihinkään, osallistu sinä vain sionistien tukemiseen, toivottavasti muut suomalaiset ovat fiksumpia.
Otapa selvää naton perusperiaatteista ja heidän suhtautumisestaan nationalismiin.

Nato on täysin mätä. Maamiinat takasin

Sateenkaari NATO ei ole meille muuta kuin kato.

Puolueeton

Väärin.
Liitosta Saksan kanssa on Suomellekin koitunut vain tavaton vahinko 50000 sotauhria ja nykyisen suuruiset velat vahinkoineen. Tosin avunantosopimus naapurivaltion NLn kanssa meni hyvin.
Jopa yrityksesta päästä Naton jäseneksi Ukraina joutui sotaan. Olisi vain noudattanut Minskin sopimusta ja pitänyt natsiryhmänsä rauhallisena.

Tyrsky

Kaupunkeja bongaileva kertoo Viipurista:
”Se oli kaupunki, joka joskus oli yksi kaikkein kukoistavimmista Suomessa”
Bongari tietää, että suomalaisten mielestä kaupunki on muuttunut varsin huonoon suuntaan uuden isännän myötä ja käy katsomassa miten on.
https://www.youtube.com/watch?v=3TgGmC-Ljy0
Tuo on jokaisen hyvä nähdä, etenkin niiden jotka haikailevat venäläistä johtajuutta.

Lieväasteinen

Kalinka-tanssia Maša osaa paremmin kuin varsinaista työtään:

https://m.youtube.com/watch?v=rrhcVJt_mLs

Nuorempana Zaharova oli kuulemma tankotanssissa verraton. Joku on ehkä ottanutkin hänet tangosta Venäjän ulkoministeriöön. Miten muuten nainen tekisi uran patriarkaalisessa maassa?

Mirkku

Nyt tietysti kirjoitat että olen kade, mutta ei tuo nyt häävi ollut tuo tanssikaan…

Lieväasteinen

Ei ollutkaan häävi. Siinä olikin pointti.

Piikkilampaat

Ihan miten vain, ryssät on kohta suomessa vapaata riistaa, sama onko lapsia, aikuisia tai vanhuksia, minulle kaikki on vihollisia kohtapuoleen.

Puolueeton

Uhittelu Suomen itsenäisyydellä (itsepäisyydellä) on yhtä typerää kuin tapahtuma, jossa liekaan kytketty pystykorva ärsyttää karhua.

Piikkilampaat

Arvaa kiinnostaako.
Eiköhän ryssä ole ansainnut kaiken p…a minkä saa niskaansa siitä kun raukkamaisesti hyökkäsi Ukrainaan, lisää on luvassa jos edes kusee Suomen tai ruotsin suuntaan.

Ilkka Forsten

Tähän asti pidin venäläisiä suht ok kansana, nyt alan kallistua sille kannalle että itärajan takana on jotain, mitä vastaan täytyy asettua välittämättä siitä pitääkö venäjän ” pihatonttu ” ( Putin ) siitä vai ei.

Iso kuva pitää nähdä

Joo mutta se taas pitää tehdä itse. NATO on pohjattoman rikkaiden jenkki jutskujen armeija. Se ei tule tuottamaan Suomelle yhtään mitään hyvää.

pekka parikka

Mikäli Nato olisi ilman USA:ta mahdollinen ja USA lopettaisi Saksan miehittämisen mikä on jatkunut vuodesta 1945 lähtien, niin Nato olisi hyvä ratkaisu. Miksi Charles De Gaulle todellinen eurooppalainen siirrätti Naton päämajan Pariisista, hän ei halunnut olla kalottia pitävien USA: todellisten valtiaiden juoksupoika. Ranska kehitti oman ydinaseen ja sen kaikki asejärjestelmät ovat ranskalaisia, miksi ei myös Suomessa. Miksi Suomi myy tehtaansa ja metsänsä, miksi Black Rock omistaa merkittäviä osuuksia suomalaisista pörssiyhtiöistä. Kyseessä ovat edelleen kipaa käyttävät, kuten Poroshenko ja Zelenski.
Suomen kyky aiheuttaa mahdolliselle miehittäjälle mahdollisimman suurta vahinkoa onnistuu nykyisillä asejärjestelmillämme, emme tarvitse F 35 vaan tehokkaat olalta ammuttavat ilmatorjuntaohjukset joukkuetasoilla. En halua nähdä kotimaassamme ylimielisiä woke-kulttuurin rikastuttamia sateenkaarisotilaita USA:sta, joten pysykäämme suomalaisina, emme halua ruotsalaisiksi, emme ole myöskään venäläisiä.
stg 44

Ilkka Forsten

Stg-44 oli erään toisen woke armeijan tuote, ja hyvä sellainen.

Ilkka Forsten

Se nato vaan kykeni ylläpitämään esimerkiksi Länsi-Saksan länsisaksana eikä siitä tehty Honeckerin kolhoosia kuten itäpuolesta. Miksi haluat tapella sotaa minkä olet jo hävinnyt ? Suomen koko armeija on natoyhtenäistetty 1990 luvun alusta lähtien. Tiedätkö miksi BUK ohjusjärjestelmästä luovuttiin, siksi että sillä ei olisi saanut alas yhtään venäläiskonetta. Se mitä meillä on nyt, niin tulosta syntyy.

AJATTELE,MITÄ SANOT

Älä uhoa, rambo.koita nyt olla järkevä.Saat tuolla asenteellasi pian paljon vihollisia,ja ramboilusi loppuu.

Lieväasteinen

En ota kantaa kommenttiin, mutta Kansalainen saattaa joutua vaikeuksiin, jos joku ilmiantaa ja/tai jättää tutkintapyynnön.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
ike

Voisitko nyt luopua tuosta ajatuksesta koska se on syy miksi suomi on yleensäkin joutunut tähän ahdinkoon, että totuudesta ei saa puhua.

Lieväasteinen

Totuudesta puhuminen on eri asia kuin väkivaltaan yllyttäminen kohteena naiset ja lapset (raskauttava asianhaara) ja väkivallalla uhkailu (kaksi rikospykälää). Toisaalta kommentti on kirjoitettu juridisesti oikein, siinä on kaksi ns. avainsanaa ”kohta” ja ”kohtapuoleen” (= ei heti nyt), joiden takia tuomio tuskin tulisi. Ja kun kohteena on enimmäkseen valkoiset ja kristityt ja vieläkin venäläiset, syyttäjää ko. kommentti tuskin kiinnostaisi (”väärä” ryhmä ja etnisyys, toisin kuin suvakkien lemmikit). Vallitseva tilanne Ukrainassa ja sodan uhka Suomessa on myös otettava huomioon lieventävänä asianhaarana, koska suomalaiset kyllä hermostuvat (lievästi sanottuna) ja kaikenlaista suusta pääsee. Siksi Suomen venäläistenkin etuna on Suomen NATO-jäsenyys. Näin Venäjä ei uskalla hyökätä NATO-maahan ja Suomen venäläisetkin säästyvät ikävyyksiltä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Lieväasteinen

Mistä ajatuksesta? En meinaa ilmiantaa ketään enkä jättää mitään pyyntöä.

Kansalaisen verkkokauppa