Muu maailma

Venäjän väitetään maksaneen ääri-islamisteille yhdysvaltalaisten sotilaiden tappamisesta

Kuva Spc. Amber Leach / US Army / public domain.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tiedusteluelinten tietojen perusteella venäläiset tiedustelupalvelun virkailijat ovat maksaneet afgaanimilitanteille amerikkalaisten ja afganistanilaisten sotilaiden tappamisesta. Asia ei kuitenkaan ole kiistaton.

CIA:n ja erikoisoperaatioiden yksikkö SOCOM:n virkailijat Afganistanissa uskovat paikallisilta henkilöiltä saamiensa tietojen perusteella, että venäläiset ovat maksaneet tapporahaa Afganistanin islamilaiselle emiraatille eli Talibanille yhdysvaltalaisten ja afganistanilaisten sotilaiden tappamisesta sekä rauhanneuvotteluiden kampittamisyrityksistä. Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuusvirasto kuitenkin epäilee tietoja vakuuttavan todistusaineiston edelleen puuttuessa.

– Porukat täällä ovat vakuuttuneita … mutta jotkut tiedustelun analyytikot epäilevät, Afganistanissa toimiva yhdysvaltojen joukkoihin kuluva henkilö sanoo.

New York Times raportoi asiasta kesäkuun lopussa 2020. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump twiittasi pari päivää myöhemmin, että asiasta ei ole kerrottu hänelle aiemmin, koska tiedustelupalvelun jotkut virkailijat eivät ole pitäneet tietoja luotettavina.

– Tiedustelun eri tahot eivät ole päässeet syytöksistä yhteisymmärrykseen … Tiedot todennetaan ennenkuin ne toimitetaan Yhdysvaltojen presidentille. Ja tässä tapauksessa niitä ei ole todennettu, Valkoisen talon lehdistösihteeri Kayleigh McEnany toteaa.

Joka tapauksessa useat virkailijat ovat vahvistaneet, että asia on mainittu useasti aiemmin muistioissa ja siitä on keskusteltu kokouksissa. Uutistoimisto AP:n mukaan asia olisi tullut Valkoisen talon huippuvirkailijoiden tietoon jo vuonna 2019.

Lähde Time.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa