Eurooppa Maahanmuutto

Ventimiglian pormestari vaatii yöllisiä katupartioita siirtolaisten pysäyttämiseksi

Ventimiglia vuonna 2015. Kuva Shutterstock.

Ranskan ja Italian välisellä rajalla sijaitsevan Ventimiglian pormestari vaatii yöllistä partiointia, jotta siirtolaisvyöryn aiheuttamat järjestysongelmat saataisiin estettyä kaupungissa. Hän kritisoi myös Italian hallitusta ongelmien jatkumisesta.

Ventimiglian pormestari Gaetano Scullino on kehottanut Imperian prefekti Alberto Intiniä toteuttamaan partioinni öisillä kaduilla mahdollisimman pian. Hänen mukaansa partioita tarvitaan vaarallisten tai humalassa olevien siirtolaisten vuoksi.

Pyyntö on osa asiakirjaa, jonka 16 muuta kaupungin viranomaista ja kuusi puoluetta (Italian veljet, Lega, Forza Italia, sitoutumattomat, Scullinon kansalaislista, Ventimiglia sydämessä) allekirjoittivat ja joka lähetettiin keskiviikkona hallitukselle. Asiakirjassa korostettiin kaupungin yleisen järjestyksen tilannetta.

– Luotan siihen, että järjestäytyneet ryhmät, jotka koostuvat lainvalvontaviranomaisista ja kulttuurivälittäjistä, pannaan täytäntöön mahdollisimman pian, ja että katupartiot ennen kaikkea illalla ja yöllä selittävät siirtolaisille heidän oikeutensa ja velvollisuutensa noudattaa sääntöjä karkottamisen riskin uhalla, asiakirjassa todetaan.

Scullino kehotti myös hallitusta tekemään kaikkensa, jotta siirtolaispaine jaettaisiin jo olemassa oleviin vastaanottokeskuksiin. Uusia vastaanottokeskuksia ei tarvita – etenkään Ventimigliaan.

Lopuksi pormestari kehotti hallitusta ottamaan vastuun siirtolaisuudesta.

– Kehotan ottamaan huomioon pormestarin aseman ja vastuun, mikä ei todellakaan ole sellaisten siirtolaisvirtojen hallintaa, joita edes Eurooppa tai ministerimme eivät pysty hallitsemaan, hän sanoi ja jatkoi, että ei enää aio hyväksyä tilannetta aliarvioivia lausuntoja, ”kuten valitettavasti tähän mennessä on tapahtunut”.

Lähde Prima La Riviera.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit