Kotimaa Politiikka

Verkkolehti Kansalainen on nyt MeWe:ssä – kaventuva sananvapaus karkottaa sosiaalisen median käyttäjiä Facebookista

Kuva Pixabay.

Facebookin jatkuvasti kaventuva sanan- ja ilmaisunvapaus motivoi ihmisiä etsimään uusia sosiaalisen median alustoja. Myös Verkkolehti Kansalainen on nyt avannut sivuston MeWe-alustalla.

Facebook on pitkään herättänyt voimakasta kritiikkiä sen aktiivisen toiminnan vuoksi sanan- ja ilmaisuvapauden kaventamiseksi. Suorana seurauksena käyttäjien tilien estämisestä ja sisällön poistamisesta useat sosiaalisen median käyttäjät ovat ryhtyneet etsimään muita sosiaalisen median alustoja.

Venäläisomisteinen Vkontakte on saanut jonkun verran uusia käyttäjiä Facebookin jättäneistä tai sen käyttöä vähentäneistä, mutta mielenkiintoa on alkanut herättämään myös MeWe.

MeWe on yhdysvaltalainen sosiaalisen median alusta, jonka on perustanut vuonna 2012 Mark Weinstein. Sen kantavana ajatuksena on ollut käyttäjien korostettu yksityisyys sekä sen täydellinen hallinta. Useat yhteiskuntakriittiset käyttäjät ovat siirtyneet Facebookista MeWe:n, ja monilla on siellä jo satoja ”kavereita”.

Myös Verkkolehti Kansalainen on avannut sivuston MeWessä.

– Jatkamme julkaisujemme jakamista Facebookissa, Twitterissä ja Vkontaktessa, mutta sanan- ja ilmaisunvapaus on meille tärkeää, joten haluamme tukea uusia lupaavia alustoja tarjoamalla niiden käyttäjille uutisvirtaamme, kertoo Verkkolehti Kansalaista julkaisevan Vapaan sanan tuki ry:n puheenjohtaja Petri Saarela.

Voit seurata Verkkolehti Kansalaisen uutisvirtaa MeWe:ssä alla olevasta linkistä.

https://mewe.com/p/verkkolehtikansalainen

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit