Kotimaa Talous

Verkkolehti Kansalaisen lukijamäärät sadoissatuhansissa

Verkkolehti Kansalaisen suosio on hurjassa nousussa uusimpien Google Analytics -tilastojen perusteella.

Kansalaisen verkkosivuilla kävi 1.1.2017 – 30.6.2017 välisenä aikana noin 341 000 käyttäjää. Istuntoja oli yhteensä noin 727 000 kappaletta. Kasvua edelliseen puolivuotiskauteen on hurjasti, sillä käyttäjät lähes kaksinkertaistuivat ja istunnot yli kaksinkertaistuivat. Yhden vuoden aikajänteellä Kansalaisen verkkosivuilla oli käyttäjiä noin 534 000. Istuntoja oli yhteensä noin 1,1 miljoonaa.

Mittauksien perustana on käytetty Google Analytics -palvelua, minkä johdosta tulokset ovat vertailukelpoisia muiden sivustojen kanssa.

Kansalaisen päätoimittaja Jarkko Jaakola kommentoi verkkolehden hurjaa suosion kasvua.

– Totta kai tämä on upea uutinen! Toimituksessa teemme kovasti töitä sen eteen, että suomalaiset saavat luotettavaa tietoa ajankohtaisista aiheista niin kotimaasta kuin ulkomailta. Uutisoimme laajasti eri yhteiskunnan osa-alueista. Kansalaisen saama suosio on selkeä merkki siitä, että suomalaisille ei ole enää pitkiin aikoihin riittänyt vanhojen instituutioiden uutistarjonta, toteaa Jaakola.

Päätoimittaja Jaakola kiinnittää huomiota myös journalismin vaatimustason nousuun.

– Me Kansalaisen toimituksessa suhtaudumme vakavasti täsmälliseen tiedonvälitysvelvollisuuteen. Haluamme uutisoida myös kipeistä yhteiskunnallisista aiheista, joista suuret mediat vaikenevat poliittisen korrektiuden vuoksi. Suomalainen yleisö osaa olla lähdekriittistä. Ja kriittisyys on aivan tervettä, sillä opetetaanhan kouluissakin nuorille medialukutaitoa, sanoo Jaakola.

Päätoimittaja Jaakolan mukaan Kansalainen tulee jatkamaan kasvamistaan.

  • 444
    Shares