Kotimaa Maahanmuutto

Verkkouutiset: irakilaisten osuus seksuaalirikosepäilyistä rajussa kasvussa

Ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä kasvoi viime vuonna 41,9 prosenttia, kertoo Verkkouutiset tänään.

Verkkouutisten mukaan ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikosten määrän suuri kasvu selittyy suurelta osin teoilla, joissa teosta epäiltynä on irakilainen.

Poliisiammattikorkeakoulun rikostilastojen perusteella ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjen raiskausrikosten määrä kasvoi viime vuonna 41,9 prosenttia ja seksuaalisten ahdistelujen määrä 153,5 prosentilla.

Irakilaisepäiltyjen määrä on kasvanut rajusti, ja raiskausepäilyjä, joissa tekijäksi epäillään Irakin kansalaista, on ollut aiemmin noin 15 vuodessa. Vuonna 2015 luku nousi 45 tapaukseen ja viime vuonna 90 tapaukseen. Suomen kansalaisten osalta vastaava luku oli viime vuonna 560.

Epäiltyjä seksuaalisia ahdisteluja, joissa tekijäksi epäillään irakilaista, oli viime vuonna 54, Suomen kansalaisia epäiltiin 174 tapauksessa. Suhteutettuna väestöryhmän kokoon irakilaisten osuus on hälyttävän suuri.

Keskusrikospoliisin tekemän selvityksen mukaan tuhatta Suomessa oleskelevaa Irakin kansalaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä, kun taas Suomen kansalaisten kohdalla epäilyjä on 0,3 tuhatta kohden. Afganistanilaisten kohdalla vastaava luku oli 10,9 ja turkkilaisten 8,8.

Vaikka ylivoimaisesti suurin osa maahan tulleista irakilaisista turvapaikanhakijoista on nuoria miehiä, keskusrikospoliisin selvityksen mukaan irakilaiset olivat yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa jo ennen vuoden 2015 turvapaikanhakija-aaltoa.

  • 663
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset