Eurooppa Rikos

Vetlandan viiltäjä huusi ”Allahu akbar” hyökätessään – pääministeri Löfven: ”Tämä ei johdu maahanmuutosta”

Kuva Pixabay.

Tamim Sultani huusi ”Allahu akbar” puukottaessaan yhtä uhreistaan ​​Vetlandassa keskiviikkona.

Afganistanilainen Tamim Sultani hyökkäsi keskiviikkona Vetlandassa seitsemän ihmisen kimppuun viidessä eri paikassa. Useat saivat hengenvaarallisia vammoja. Kahdeksas haavoittunut oli Sultani, jonka poliisi pysäytti ampumalla.

Toimittaja Joakim Lamotte kertoo Facebookissa haastatelleensa yhtä uhreista, jonka mukaan Sultani karjaisi ”Allahu akbar” ennen kuin iski veitsellä.

Arabiankielinen ”Allahu akbar” tarkoittaa ”Jumala on suuri” ja se on islaminuskoisten yleisesti käyttämä taisteluhuuto.

– Hän [uhri] ei tiedä, kuinka hän uskaltaa enää kulkea taas kaduilla, ja samalla hän on kiitollinen ollessaan elossa. Hän ilmaisee myös tyytymättömyytensä poliitikkojamme kohtaan, jotka hänen mukaansa ovat vastuussa tämän turvattoman yhteiskunnan luomisesta, kirjoittaa toimittaja Lamotte.

– Kuinka saamme ihmiset ymmärtämään? Miksi poliitikot sulkevat silmänsä? Pitäisikö heille itselleen tapahtua jotain ennen kuin he suhtautuvat tilanteeseen vakavasti, mies sanoo Lamottelle.

Tamim Sultani oleili Ruotsissa ilman voimassaolevaa oleskelulupaa – sen voimassaolo oli päättynyt marraskuussa vuonna 2020. Oleskeluluvan uusinta oli vireillä.

Pääministeri Stefan Löfven rauhoitteli torstaina ruotsalaisia ja väitti, että Vetlandan iskut eivät johdu maahanmuutosta.

– Tämä ei johdu maahanmuutosta, jollaisen kysymyksen ruotsidemokraatit haluavat tästä tehdä, totesi Löfven.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit