Eurooppa

Vetlandan viiltäjäafgaani halusi palata Afganistaniin mutta ei saanut avustusta – oli ”hyvin järkyttynyt”

Kuva Bene Riobó / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tamim Sultanin ystävä pidätettiin Vetlandassa tapahtuneen veriteon teon jälkeen. Ystävä kertoo, että 22-vuotias afgaani oli järkyttynyt siitä, että ei saanut apua kotimaahan paluuta varten.

Keskiviikkona Vetlandassa Tamim Sultani hyökkäsi veitsellä aseistautuneena seitsemän ihmisen kimppuun viidessä eri paikassa. 22-vuotias afgaani oli Ruotsissa lukiolain turvin. Lukiolaki sallii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden alaikäisten suorittaa opiskeluja siihen saakka, kunnes he ovat täysi-ikäisiä.

Sultanille myönnettiin oleskelulupa Ruotsin vuonna 2016, minkä jälkeen sitä jatkettiin lukiolain perusteella vuonna 2018. Sultani oli opiskellut Ruotsissa aakkosia mutta häntä on kuvattu lukutaidottomaksi. Miehen oleskelulupa oli mennyt marraskuussa 2020 umpeen ja oleskeluluvan uusinta oli kesken.

Tapahtuneen jälkeen esille nousi teoria, jonka mukaan Tamim Sultani oli ”turhautunut” epävarmuudesta, saako hän jäädä Ruotsiin. Uusien tietojen mukaan 22-vuotias olikin turhautunut siitä että ei saanut avustusta Afganistaniin palaamiseen.

Sultanin ystävä kertoo, että Sultani halusi palata Afganistaniin, missä hänen sisaruksensa asuvat. Tiistaina Vetlandan sosiaalitoimen kanssa pidetyssä tapaamisessa hänen sanotaan hakeneen avustusta kotimaahansa palaamista varten, mutta turhaan.

– Tarjosin hänelle ruokaa tiistai-iltana, ja sitten hän sanoi saaneensa kielteisen vastauksen kotimatkaa varten hakemaansa avustukseen. Hän oli järkyttynyt siitä, sanoo ystävä.

Lähteet Fria Tider, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa