Muu maailma

Video: syyrialainen isä suostuttelee pienet tyttärensä itsemurhaiskuun


JFS:n taistelijan (Jabhat Fatah al-Sham, JFS) otokset Syyriasta, joissa hän suostuttelee kahta pientä tytärtään itsemurhaiskuun, ovat levinneet pitkin maailmaa kapinallismedian jakelemana.
Toisen tytöistä uskotaan olleen viime viikkoisen poliisiasemaan kohdistuneen pommi-iskun takana, vaikkakaan asiaa ei ole pystytty todistamaan.

Videolla Abu Nimr, hyvin tiedetty JFS:n – nykyään al-Nusra tai Syyrian al-Qaida – riveissä taisteleva kapinallinen kuvaa vaimoaan hyvästelemässä 8-vuotiasta Fatimaa ja 7-vuotiasta Islamia.

”Miksi lähetät tyttäresi?” hän kysyy kameran takana. ”Toinen on seitsemän ja toinen kahdeksan, he ovat kovin nuoria jihadiin.”

”Kukaan ei ole liian nuori jihadiin, koska jihad on jokaisen muslimin velvollisuus,” nainen vastaa, kun perhe ylistää jumalaa ja pienet tytöt halaavat ja suutelevat äitiään.

Toisella videolla lapset itse sanovat osallistuvansa itsemurhaiskuihin Damaskoksessa.

”Miksi tätä ei jätetä miehille? Pakenivatko miehet vihreissä busseissa?” Lapsi vastaa hämmentyneenä ”kyllä” ennenkuin hänen isänsä ehtii kysyä enempää.

”Antautuisitko vääräuskoisten raiskattavaksi ja tapettavaksi? Tahdot tappaa heidät, eikö niin? Meidän uskontomme on mahtava, ei mikään nöyryytyksen uskonto, eikö niin, kulta?” Nimr suostuttelee.

”Sinua ei pelota, koska pääset jumalan luokse, eikö niin?” hän kysyy nuoremmalta tytöltä.

Sairaat video-otokset levisivät laajalti keskiviikkona. Ei ole tiedossa, missä videot on kuvattu, mutta maininta ”vihreistä busseista” viittaisi Aleppoon, missä hallituksen bussit ovat tällä viikolla kuljettaneet sekä kapinallisia että siviilejä läheiseen Idlibin maakuntaan hallituksen joukkojen vallattua kaupungin.

Lokakuussa YK arvioi, että kaupunkia 4 viimeistä vuotta hallussaan pitäneiden 8.000 kapinallisen joukossa olisi noin 900 JFS:n taistelijaa. Syyrian hallitus on kuljettanut antautuneita kapinallisia myös monilta muilta vallatuilta alueilta, esimerkiksi Damaskuksen eteläosassa olevasta Darayasta elokuussa. Abu Nimr on lähtöisin Barzehista, Damaskoksen pohjoisosasta.

Useista lähteistä on esitetty arveluja, että toinen tytöistä on voinut olla viime perjantaisen Damaskoksen poliisilaitokselle kohdistuneen iskun takana. Tuolloin pieni tyttö saapui poliisiasemalle al-Midanissa ja pyysi päästä WC:hen. Sen jälkeen hän joko räjäytti pommin itse, tai pommi laukaistiin etäohjauksella.

Syyrian media kertoi iskun suorittaneen lapsen olleen noin 7-vuotias. Kolme poliisia sai räjähdyksessä vammoja.


Independent

  • 35
    Shares