Kotimaa

Vieremän kunta ei peri maahanmuuttajaoppilailta maksua lasten aamu- ja iltapäivätoiminnasta

Vieremän kunnantalo. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Vieremän kunta kertoo tiedotteessaan, että maahanmuuttajaoppilailta ei peritä maksua lasten aamu- ja iltapäivätoiminnasta, jos näiden kieli on muu kuin suomi.

Vieremän kunta kertoi 11. huhtikuuta tiedotteessaan 1-2 -luokkalaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta vuosina 2019-20. Toimintaa järjestetään koulupäivinä klo 6-17 välisenä aikana.

Aamu- ja iltapäivätoiminnasta peritään kuukausimaksu, joka on korkeintaan 120€. Maksua ei kuitenkaan peritä oppilailta, joita koskee sosiaalihuollon asiakasmaksuista annetun lain 4 pykälä. Maksua ei myöskään peritä maahanmuuttajaoppilailta, joiden kieli on muu kuin suomi.

Sivistysjohtaja Matti Pasanen, miksi maahanmuuttajaoppilailta ei peritä maksua aamu- ja iltapäivätoiminnasta?

– Olennaisin asia tässä on suomenkielen oppiminen, kotouttamisen edistäminen. Monesti maahanmuuttajilla kotikieli on oma äidinkieli, ja silloin koulussa opitaan suomenkieltä. Selkeä tavoite on kotoutumisen ja suomenkielen osaamisen parantaminen, jolloin myös koulussa pärjätään paremmin.

Paljonko tällaisia asiakkaita Vieremällä on?

– En osaa sanoa, onko aamu/iltapäivätoiminnassa tällä hetkellä yhtään. Vieremällä on paljon teollisuutta ja maatalous on voimakasta, jolloin kotimainen työvoima ei riitä, ja työntekijöinä on ulkomaalaisia. Pakolaisia meillä on tietääkseni yksi perhe.

  • 1.1K
    Shares