Kolumnit

Vihapuheen ruumiinavaus

Kuva Max Pixel.

Välillä sitä oikeasti toivoo, että tämä kaikki onkin painajaista ja pian herään tästä ja elämämme on taas normaalisti. Mutta sitten tajuan, ettei tämä ole painajaista vaan todellisuutta, jossa ihmisiä pannaan tuomiolle täysin mielivaltaisesti jostakin ”vihapuheesta” jota ei ole olemassa lainsäädännössämme. Kansalaiset ilmiantavat kanssakansalaisiaan jostakin ”vihapuheesta”, jota ei ole olemassa lainsäädännössämme. 200 poliisia palkattiin juuri jahtaamaan ”vihapuhetta” sosiaalisessa mediassa, vaikka LAINSÄÄDÄNTÖMME EI TUNNE KÄSITETTÄ VIHAPUHE. Sitä ei ole olemassa. Perustuslaissamme sanotaan hyvin selvästi:

”Tärkeimpinä perusoikeuksina nousevat esille ihmisten yhdenvertaisuus lain edessä, oikeus elämään ja ihmisarvoon, rikosoikeudellinen laillisuusperiaate sekä uskonnon- ja omantunnonvapaus. Nämä oikeudet muodostavat niin sanotun perusoikeuksien ytimen, jota ei voida rajoittaa edes poikkeusoloissa.[12] Lähes kaikki perusoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille. Poikkeuksena on liikkumisvapaus, joka on Suomen kansalaisilla laajempi kuin ulkomaalaisilla. Ulkomaalaisen maahan saapumista voidaan rajoittaa, kun taas Suomen kansalaisilla on aina oikeus saapua maahan.” (Suomen perustuslaki, wikipedia)

Olen jo aikaisemmissakin kirjoituksissani aiheesta sanonut, että onpa kumma juttu, että ihmiset ovat vihaisia. Heidän perusoikeuksiaan poljetaan. He eivät saa ilmaista mielipiteitään. Heidän pitää sensuroida ja tukahduttaa tunteensa. Tämä on inhimillisesti mahdotonta. Täällä tapahtuu jatkuvia vääryyksiä, korruptiota, kähmintää, hyvä veli-kerhoja, tietojen pimittelyä ja peittelyä, kansan yleisen tahdon sivuuttaminen, päättäjien ylimielinen asenne oman maan kansalaisia kohtaan ja päättäjien suunnaton avokätisyys muukalaisia kohtaan, yhteiskuntarauhan rapautuminen, turvattomuuden ja pelon lisääntyminen. Täytyisi olla koko elämänsä meditaatiota harrastanut joogi, että kykenisi hallitsemaan tunteensa näissä olosuhteissa, olla reagoimatta luonnollisella tavalla ympärillään valliviin olosuhteisiin.

Vihan tunteminen nimittäin on normaalia. Se on ihmisen psyyken luonnollinen reaktio. Viha on tuiki tarpeellinen tunne ja selviytymismekanismi. Väkivaltaisen ja rankan tapahtuman jälkeen vihan tunteminen on normaalia ja osa toipumisprosessia. Jos saa jatkuvasti osakseen epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä, on ihan luonnollista tuntea vihan tunteita. Sen lisäksi siis ettei lainsäädännössämme edelleenkään ole mitään vihapuhe-pykälää, vihapuheen kieltämisessä ihmisen pitäisi toimia luontoaan vastaan. Niin kuin meille on perustuslaillisesti määritellyt tietyt oikeudet, ihmisillä on psykologisesti perusinhimillinen oikeus ilmaista tunteitaan. Tunteiden tuntemista ei voi kieltää, tässä tunkeudutaan jo perusihmisoikeuksien loukkaamiseen. Kun Scaniat karkailevat kuskeilta väkijoukkoihin ja pommiliivit räjähtelevät, kun mikään-ei-liity-mihinkään puukotukset arkipäiväistyvät, kun tällaista kaikkea tapahtuu koko ajan yhä enenevissä määrin ja sen sijasta, että päättäjät mitenkään yrittäisivät estää nämä tekniset viat, he yrittävät estää niistä puhumisen ja niiden aiheuttaman vihan. Onko hullumpaa kuultu?

Kääntäen verrannollisena nimittäin, jos nämä jatkuvat barbaariset terrori-iskut eivät herätä henkilössä vihan tunteita, sen jos minkä pitäisi olla epänormaalia ja psykologisesti epätervettä käytöstä. Ja edelleen henkilössä, joka ei edes yritä tehdä mitään hedelmällistä joilla näitä terrori-iskuja voitaisiin estää, vaan päin vastoin, haluaa sitä lisätä ja yllyttää, tämän henkilönhän täytyy olla vaarallisella tavalla sekaisin.

Miten ihmeessä siis kuvittelette, että ”vihapuhetta” voisi suitsia ja hallita? Ei siihen pysty kukaan. Nämä mielipidevainot vaan lisäävät vihaa. Ja patoutunut viha voi purkautua vaarallisesti. Se on silloin sen syy, joka on pakottanut ihmisen tukahduttamaan tunteensa ja olemaan ilmaisematta vihan tunnettaan. Pitkin Eurooppaa palaa kantaväestön tukahdettua vihaa tätä invaasiota ja kulttuurimme tuhoamista kohtaan kuin ruutitynnyri, eivätkä mitkään vihapuhepoliisinne saa sitä paloa hallintaan, tarvitsette palokunnan. Ihmistä ei voi irrottaa tunteistaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit