Eurooppa Rikos

Viharikos Britanniassa kristillisen vakaumuksen vuoksi

Kuva Pixabay.
Uskonvapautta Britanniaan etsimään lähtenyt, Pakistanista muuttanut mies varoittaa, että suvaitsemattomuus kristittyjä kohtaan kasvaa Britanniassa.

Näin kertoo 46-vuotias Tajamal Amar, jonka päälle hyökkäsi muslimijoukko, joka oli jo aiemmin ottanut kohteekseen hänen autossaan olleet kristilliset symbolit. Hänet iskettiin tajuttomaksi Derbyshiressä ravintolan edustalla lokakuussa.

Useita kertoja Derbyn pakistanilaiset ovat ottaneet nokkiinsa siitä, että olen kristitty, hän sanoi. Hänen vaimonsa on lähes kokonaan eristetty paikallisesta yhteisöstä heidän uskontonsa vuoksi.

Syynä muslimijoukkion provosoitumiseen löytyy hänen autossaan olevista koristeista: auton sisällä on risti, ja etusäleikössä unikoita [kristittyjen mutta myös brittiläinen kaatuneiden muistopäivän tunnus].

Tiedän sen, koska muutamia päiviä ennen pahoinpitelyä, samat miehet mulkoilivat minua huomattuaan esineet, Amar sanoi.

Derbyshiren poliisin mukaan miestä potkittiin ja lyötiin, ja hänen nenänsä murtui pahoinpitelyssä.

Poliisista kerrotaan, että tapausta tutkitaan viharikoksena.

 

Amar uskoo, että syynä päällekarkaukseen on nimenomaan hänen uskontonsa.

Jos en ole veli, olen kuffari [vääräuskoinen]. He jättivät minut odottamaan kuolemaa, hän sanoi.

Pahoinpitely tuo Amarin mieleen muistoja Pakistanista, missä hän joutui kohtaamaan suvaitsemattomuutta kristittyä vähemmistöä kohtaan .

Lähdin Pakistanista pakoon juuri tämäntyyppistä väkivaltaa, mutta samaa on tulossa Britanniaan enenevässä määrin, Amar valitti.

Britannian pakistanilaisten kristittyjen yhdistyksen puheenjohtaja Wilson Chowdry totesi, että pahoinpitely ristin ja kahden unikon vuoksi on esimerkki uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta, mitä radikaalin islamin tahot ajavat Britanniassa.

Vaikka Amarin mielestä uskonvapautta ei Britanniassa enää voi taata, pahoinpitely ei estä häntä ottamasta osaa kirkon toimintaan.

 

  • 378
    Shares