Eurooppa Politiikka Rikos

Viharikosten torjunta Euroopassa: Europolin yhteinen toimintapäivä kohdistui yli 170 henkilöön

Europolin toimipaikka Haagissa (Alankomaat). Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / OSeveno.

Yksitoista maata on ottanut kohteekseen “väkivaltaiset viharikokset verkossa ja muualla maailmassa”.

Europolin Euroopan terrorismintorjuntakeskuksen (ECTC) tukema ja Ranskan johtama toinen EU:n laajuinen viharikosten vastainen yhteinen toimintapäivä kohdistui “rasistiseen ja muukalaisvihamieliseen vihapuheeseen ja muihin viharikoksiin internetissä ja reaalimaailmassa”. Operaatio toteutettiin 11 maassa, kerrotaan Europolin julkaisemassa tiedotteessa.

Toimintapäivänä 7. huhtikuuta 2022 lainvalvontaviranomaiset tekivät ratsioita useisiin paikkoihin eri puolilla Eurooppaa ja ottivat kohteekseen 176 henkilöä, jotka olivat syyllistyneet “rasistisen ja muukalaisvihamielisen vihapuheen levittämiseen, väkivaltaan kehottamiseen ja rikoksiin yllyttämiseen”.

Esimerkiksi Itävallassa viranomaiset tekivät 12 kotietsintää, kuulustelivat 8 henkilöä ja takavarikoivat elektronisia laitteita, matkapuhelimia, aseita ja propagandamateriaalia. Espanjan viranomaiset puolestaan ottivat kohteekseen viisi henkilöä ja pidättivät neljä heistä vihapuheen levittämisestä verkossa.

Toimintaan sisältyi myös koordinoituja ohjaustoimia, jotka kohdistuivat Luxemburgissa, Portugalissa ja Espanjassa tutkittujen tapausten verkkovihapuheisiin. Sen tuloksena arvioitiin 58 sisältöä kolmella alustalla, jotta ne voitaisiin siirtää verkkopalveluntarjoajille. Nämä voivat vapaaehtoisesti tarkistaa sisällön käyttöehtojensa perusteella.

Koordinoidun toiminnan kohteena olivat yhteisöt ja yksilöt, jotka käyttivät erityyppistä sisältöä, kuten “viestejä, kommentteja ja meemejä, vihan ja propagandan levittämiseen internetin välityksellä”, ja samalla takavarikoitiin tietokonelaitteita ja muuta todistusaineistoa.

Operaatio ei kohdistunut tiettyihin järjestöihin tai ryhmiin. Sen tavoitteena oli estää “viharikosten, rasismin ja muukalaisvihan leviäminen verkossa ja sen ulkopuolella”. Lainvalvontaviranomaiset tekivät myös yhteistyötä lisätäkseen yksilöiden ja ryhmien tietoisuutta siitä, että internet ei ole oikeudellinen tyhjiö. Oletettu anonymiteetti ei estä lainvalvontaa ryhtymästä toimenpiteisiin laittomia tekoja vastaan. “Tämä toinen viharikoksia koskeva yhteinen toimintapäivä on selkeä viesti väkivaltaista vihaa internetissä levittäville henkilöille siitä, että heidän tekonsa havaitaan ja heidät asetetaan syytteeseen”, varoitetaan Europolin tiedotteessa.

ECTC tuki alusta alkaen tätä Ranskan santarmien / OCLCH:n aloitetta tarjoamalla operatiivista koordinointia ja helpottamalla tietojenvaihtoa osallistuvien viranomaisten välillä. ECTC valvoi kaikkien toimijoiden osallistumista, antoi analyyttistä tukea sekä täyden yleiskuvan operatiivisista toimista olemalla suoraan yhteydessä mukana oleviin lainvalvontaviranomaisiin.

 

Lähde: Europol

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Uskokaa jo, maailma ajetaan yhden totuuden totalitarismiin, jos olet eri mieltä mistään niin olet rikollinen.
Vihapuhe vihapuhe vihapuhe…Entäs ne oikeat vihateot mitä on tiettyjen ryhmien tekemänä kaduilla joka ainoa päivä? Ei uskalla sanoa mistä ryhmästä on kyse, ettei nyt vain syyllisty viharikokseen.

ike

Joskus tullut tuollainenkin mieleen että ranska on ollut kulttuurin kehto., siis ei koskaan virallinen ranska. Aina sivistynyt Ranska joka on elänyt ”valtion” ulkopuolella. Ei valtio koskaan ole mitään uutta tai hyvää ihmisille tuonut, aina vähentänyt sen minimiin millä ihmiset ovat jotenkin tyytyväisiä, katsokaa vaikka nykyistä punavihreää hallitusta. Haluan siis korostaa että erottakaa aina maiden ihmiset heidän hallitustensa tekemästä politiikasta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

https://www.huffpost.com/entry/with-le-pen-breathing-down-macrons-neck-is-france-about-to-have-its-brexit_n_62505d5ae4b066ecde05da09

Kun tätä syötetään kansalaisille niin emmanuelle kuulostaa ihan rinssiltä…ja marie nasselta..ja täydestä menee vaikka vuosia jo ollut miekkareita Ranskassa emmanuellea vastaan….
Nämäkin ”faktat” tässä jutussa….

Ruupo Kustaa

Moskovassa on tyyppi joka on viharikollinen nro1 maailmassa. Hänet pitäisi torjua, mutta reppana EU ei pysty tekemään niin …tanan mitään. Piti olla niin kova tämän EU-virityksen takaamaan rauhaa Euroopassa. Ainoa aikaansaannos ko ”kerholla” on Euroopan saattaminen monikulttuurin piiriin ja sen kautta lisääntyvään sekasortoon

Puolueeton

Lainaus:
Toimintapäivänä 7. huhtikuuta 2022 lainvalvontaviranomaiset tekivät ratsioita useisiin paikkoihin eri puolilla Eurooppaa ja ottivat kohteekseen 176 henkilöä, jotka olivat syyllistyneet “rasistisen ja muukalaisvihamielisen vihapuheen levittämiseen, väkivaltaan kehottamiseen ja rikoksiin yllyttämiseen”.
Venäläiset eivät ole rasisteja, muukalaisia ja ovat valkonaamoja suurimmaksi osaksi, joten vihapuhujien määrä jäi vähäiseksi.

Kata

“Tämä toinen viharikoksia koskeva yhteinen toimintapäivä on selkeä viesti väkivaltaista vihaa internetissä levittäville henkilöille siitä, että heidän tekonsa havaitaan ja heidät asetetaan syytteeseen”

Koskeeko tää ihan kaikkia,joka puolelta maailmaa tulleita myös?Terv nimimerkki ”Epätietoinen epäilijä”…

John Quiman

Tämä koskee niitä, jotka ovat ideologisesti kerettiläisiä.

Kata

Sepäsepäse!

Nationalisti

Ja tällaisen toiminnan hyöty on mikä, muuttaako ihmiset nyt ajatusmaailmaansa tällaisen pelleilyn takia?
PolPo yrittää kitkeä kansallismielisyyttä pois kaikin keinoin, samaan aikaan Euroopan kadut alkaa muistuttamaan yhä enemmän ja enemmän jotain basaaria, katuturvallisuus heikkenee ja valkoinen väestö muuttaa alueille, jossa he saavat elää rauhassa omiensa joukossa.
Elämme todella vastenmielisiä aikoja.

Rinnakkaisyhteiskunnat

Ja tämä on vasta alkua. Veikkaukseni on, että HELLsinki ja varsinkin itäpuoli, on tilanteessa, kuten etelä ruotsi. Jolloin alkavat laittamaan omia tiesulkuja. Esimerkiksi. Menisikö siihen 5 – 10 vuotta?

Edustaa parempaa vihaa

Kas kummaa, kun Antifa ei ole ikinä kohteena.

Tuumailija

Mutku se on sitä parempaa…..

John Quiman

Ei, vaikka antifantit ovat kaikkein fasistisimpia mitä maa päällään kantaa.

peruskysymys

Mieleen nousee kysymys että tarkoittaako “rasistiseen ja muukalaisvihamieliseen vihapuheeseen ja muihin viharikoksiin internetissä ja reaalimaailmassa” nitä henkilöitä jotka ovat tulleet uuteen kotimaahan eivätkä pidä kantaväestön tavoista? Vai niitä henkilöitä jotka asuvat kotimaissaan eivätkä pidä uusista asukkaista ja heidän tavoistaan?

Ja kuuluvatko esim. keltaliivit tähän kun eivät pidä Macronia oikeana preisdenttinä?

John Quiman

Yksinkertaistaen olennaisimmilta osiltaan määritelmä menee näin: jos olet vihervassujen kulttuurimarxistista ideologiaa vastaan, olet kaikkea mitä heille tulee mieleen sinun olevan, alkaen vihapuheista.

Jepjep

Samaan aikaan vihamielinen ideologia nimeltä islam saa levitä jne.

John Quiman

Se onkin ainoa uskonto, jota ei ole käytetty valloitussotiin tekosyynä, vaan on käyty valloitussotia sen oppien mukaan. Ainoa uskonto, jonka nimissä ei ole listitty ihmisiä väärin perustein, vaan ihan sen oppien mukaan. Niitä onkin sitten listitty enemmän kuin minkään muun opin tai ideologian nimissä on koskaan listitty.

Tämä on totta ja puhtaasti tosiasiaa, mutta tätä voisi Suomen poliisi pitää vihapuheena ja islamofobiana, sillä eihän totuutta saa kertoa, jos se ei ole ideologisesti sopivaa. Kuten jossain Halla-ahon oikeudenkäynnissä totesi tuomari, että ei tässä ole kyse siitä, että mikä on totta, kun Halla-aho osoitti kirjoittamansa todeksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman