Eurooppa Maahanmuutto

Vihreät haluavat Saksaan joka neljännen Välimereltä saapuvista laittomista siirtolaisista

Kuva Shutterstock.

Nyt kun EU-maat kiistelevät taas kerran laittomien siirtolaisten uudelleensijoittamisesta EU-alueelle, Saksan vihreät vaativat maataan ottamaan vastaan ​​vähintään neljänneksen saapujista. He vaativat myös tehostettua meripelastusta Välimerellä.

Vaikka jotkut EU-maat kuten Tanska haluavat kiristää turvapaikkapolitiikkaansa ja etsiä tyydyttävää ratkaisua vieraista kulttuureista, pääasiassa muslimimaista suuntautuvaan maahanmuuttoon, vihreät haaveilevat edelleen monikulttuurisesta unelmastaan. Sen sijaan, että maahantuloa rajoitettaisiin, hallitsemattoman maahantulon tulisi jatkua. Vihreät vaativat nyt Saksaa ottamaan vastaan ​​vähintään neljänneksen Välimereltä poimituista laittomista siirtolaisista.

– Siirtymäkauden ratkaisuna Saksan tulisi ehdottomasti osallistua Maltan mekanismin uuteen versioon ja ottaa vastaan neljännes meripelastetuista, Saksan liittopäivien vihreiden pakolaispoliittinen tiedottaja Luise Amtsberg sanoi.

Lisäksi vihreät selittivät, että lukuisat Saksan kaupungit ovat jo valmistautumassa uuteen siirtolaisvyöryyn. Vihreän puolueen liittokansleriehdokkaan Annalena Baerbockin mukaan meripelastusta Välimerellä on lisäksi tehostettava.

Syynä vihreiden lausuntoihin on käynnissä oleva keskustelu siirtolaisten uudelleensijoittamisesta Euroopassa. Espanjan Ceutan erillisalueen äkillisesti kasvaneen siirtolaisvyöryn jälkeen Italia jo vaati siirtolaisten uudelleensijoittamista EU:n sisällä. Kuluvan vuoden aikana noin 30 000 maahanmuuttajaa on tullut Välimeren yli Eurooppaan, mutta laittoman siirtolaisuuden odotetaan kasvavan kesän aikana entisestään.

Myös EU:n sisäasiainkomissaari, ruotsalainen sosialisti Ylva Johansson on ilmoittanut aikovansa ottaa yhteyttä muihin EU-jäsenvaltioihin ”sellaisen vapaaehtoisverkoston perustamiseksi, että Italiaa voidaan auttaa kesäkuukausina”.

Lähde Wochenblick.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit