Kotimaa Maahanmuutto

Vihreät nuoret: Suomessa asuvien afgaanien kaikki perheenjäsenet tuotava Afganistanista ohi lakien

Kuva Valentin Hintikka / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Vihreät nuoret vaatii hallitusta evakuoimaan Suomessa asuvien afgaanien perheenjäsenet Afganistanista ja lopettamaan pakkopalautukset Afganistaniin.

Ääri-islamistinen Taliban-järjestö on vallannut Afganistanin pääkaupungin Kabulin ja valta Afganistanissa on vaihtunut 20 vuoden jälkeen.

Tällä hetkellä afganistanilaiset voivat hakea perheenyhdistämistä Suomen Delhin suurlähetystöstä Intiasta, mutta koronapandemian vuoksi pääsy Delhiin on ollut vaikeaa jo puolentoista vuoden ajan. Tämän vuoksi afgaanien perheenyhdistäminen on hankaloitunut.

Vihreät nuoret vaativat, että Suomen tulee evakuoida välittömästi Suomesta turvapaikan saaneiden perheet Afganistanista ohi virallisen lakisääteisen perheenyhdistämisprosessin.

– Viimeistään nyt on korkea aika tehdä inhimillistä turvapaikkapolitiikkaa ja auttaa hädässä olevia ihmisiä, toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Brigita Krasniqi ja Peppi Seppälä.

Puheenjohtajien mielestä myös palautukset Afganistaniin on keskeytettävä.

Tilaa
Ilmoita
guest
59 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hannu Haili

Jos päästämme afgaaneja maahamme, niin he tuovat oman maansa ongelmat ja väkivallan mukanaan. Nyt ”pakolaiset” näyttävät olevan pääasiassa asevelvollisuusikäisiä miehiä. Pakevatko he velvollisuuttaan puolustaa maataan? Mihin jäi naiset ja lapset? Itse en halua suomalaisena upseerina auttaa ilmeisiä sotilaskarkureita.

Peter Kreisler

En ole koskaan kuullut mitään järkevää vaatimusta tai mielipidettä vihreiltä, en myöskään tällä kerralla.

Meri Kreikan

Kaikki vihreät on vietävä afganistaniin ohi lakien

Korvamato

Hmmm. Korvissani alkoi soimaan vanha hitti ”menolippu”.. 🤣

Finnwraith
Jos sota alkaisi Suomessa tai terroristijärjestö valtaisi maamme. Kuinka moni meistä pakenisi Lähi -itään mielummin kuin naapuri maihin kuten Skandinaviaan tai jonnekin muuhun osaan Eurooppaa. Joten miksi heidän pitäisi tulla tänne eikä niitä lähempänä oleviin maihin, jotka ovat rikkaampia kuten Saudi -Arabia tai Arabiemiirikunnat
John Quiman

Bahrainilainen ministeri sanoi, että he eivät ota näitä pakolaisia vastaan, koska ne ovat ongelmallisia. Euroopassa on otettu niitä ongelmallisia ja siitä on sitten saatu kärsiä, mutta suvakit salailevat sitä parhaansa mukaan ja sekoilevat ideologisten iskulauseidensa säestäminä.

Anonyymi

Vihreät nuoret oikein vaativat! Nuoriso on kyllä meillä hyvin opetettu vaatimaan kaikenlaista, velvollisuuksista ei sen sijaan puhuta mitään. Se on opetettu myös muualta tulleille. Huvinvointivaltio ja rajaton maahanmuutto on mahdottomuus, sillä on päivänselvää, että raha joskus loppuu ja vaikka nytkin on rahaa lainattu tolkuttomasti, jonakin päivänä ylivelkaantuneelle valtiolle sanotaan, että nyt riittää, enempää ei tipu! Vihreät nuoret ovat toivottavasti sitä nyt kasvatettua velkavuorta maksamassa kun takaisinmaksun aika koittaa.

Harri Lehtonen

Miksei evakuoida kaikkia halukkaita? Missä tasavertaisuus? Eivätkö ihmisoikeudet enää koskekaan yhtälailla jokaista ihmistä?

John Quiman

Näinhän on, että kaikki halukkaat tulee pelastaa. Niitä riittää lentokoneisiin. Lentokoneiden ulkoseinille ja katoillekin tuppautuvat ikään kuin juniensa ja bussiensa katoille.

Metsäkulman Murre

”…toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Brigita Krasniqi ja Peppi Seppälä.”
Krasniqi on wikipedian mukaan Kosovon albaani ja muslimi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Brigita_Krasniqi
Kosovossa ovat nyt muslimialbaanit vallassa. Siellä on siis kaikki hyvin. Esteitä kotiinpaluulle ei ole.

Kukkonen

Hieno ”paljastus”..arvasin kyllä muutenkin tämän,jotta heimoveljet siinä haluaa saada-aate veljensä-ja sisarensa ilmaisten palvelujen ääreen.

Ani

Ennen päätöksiä tekivät vanhemmat keski-ikäiset mieshenkilöt. Nykyään nuoret naiset ja ilmeinen suuntaus on imeväiset, sikiöt, aivokääpiöt.. Elämänkokemuksella, ajantajulla, viisaudella, tulevaisuuden ennakointi kyvyllä, järjenkäytöllä ym ei ole enää merkitystä. Tuho häämöttää, mutta viherpiiperöt näkevät harhailluusion.

Kukkonen

Ihan kuin minun suulla sanottu tuo alku.
Kirjoittajan listaan voi lisätä vielä aikuiset naiset.
Juu,kummaksi on mennyt kun osaamattomat pimu tyyppiset ihmiset,joilla ei ole tosiaankaan mitään kokemusta hallintotyöstä,eikä muistakaan elämään liittyvistä asioista,pyörittää suomea väärään suuntaan,eikä kukaan näytä mahtavan mitään.
Tämä ”paska puhetta” Andersson,vai miten sen nimi kirjoitetaan,on kaiken huippu,Kulmunista puhumattakaan.
Ei tämä Marinkaan oo järjen jättiläinen.
Osaa ne kyllä viehkeästi poseerata kuvissa,varsinkin Ohi-meni-salo on mestari…liekkö käynyt jossain itsensä- kuvin- ilmaisu- kurssilla,kuten Kulmuni kävi opettelemassa puhumaan 50-tonnilla valtion laskuun…mutta sehän riittääkin 🤣

Oikein

Suomalainen aseistakieltäytyjä heitetään vankilaan, sivari pyyhkii mummojen perseitä 18kk ja saa palkaksi röökiaskin per päivä. Aghanistanilainen sotakarkuri palkitaan ilmaisella kaksiolla Helsingissä sekä loppuelämäksi ilmaista vastikkeetonta discoilu ja chillausfyrkkaa.

Eka Kettunen

Kylläpä nämä vihreät nuoret ovat sitten tyhmiä, sillä nyt Afganistanissa sotiminen on loppunut ja rauha on palannut vuosikymmenten jälkeen maahan. Päinvastoin voimme tehostaa palautuksia ja hylätä välittömästi jokaisen turvapaikkahakemuksen Afganistanista.

Ilkka Mänttäri

No, kuitenkin. Ihmiset elävät kuten haluavat.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by Galina Manttari
Anonyymi

Joku afganilaistaustainrn ”suomalainen”nainen vinkuu Hesarissa, että ei uskalla nenäänsä Kabulissa ulos laittaa. Mitä ihmettä hän tekee siellä? Kertoi lähteneensä pakoon, kun aikoinaan USA:n joukot tulivat. No, nyt ne ovat lähteneet. Mikä mättää?

Kaino-Vieno Huttunen

Jos Suomessa majailevien afgaanien perheet ovat jenkkimiehityksen ajan olleet turvassa Afganistanissa, olisivat siellä olleet nämä 7000 Suomessa olevaakin. Kaunat menevät sielläpäin sukukunnittain.

Ilkka Mänttäri

En väheksy yleistietämystä maailman asioista mutta, miksi meidän nyt oikein pitäisi tietää klaanien välisistä vihoista Afganistanissa, tai paremminkin miksi meidän pitäisi kantaa siitä jotakin taloudellista tai humanitaarista vastuuta. No ehkä maailmassa on asioita joita en ymmärrä.

Juukeli

Montako sotaa jenkki pellet on voittanut muutaku taas yksi maa sekaisin ja kaaokseen ja pakoon omalle mantereelle ja Eurooppa kärsii ja meidän viher ääliöt pistää vielä kantasuomalaisten kotimaan kärsimään vielä enemmän

Jussi Hämäläinen

Hyvin tyypillisesti ja aivan tapojensa mukaan Punaviherkakrut haluavat ääntä nopeammin lisää afganistanilaisia Suomeen syytinkiin. Siis ”ohi lakien”!
En tuossa artikkelissa nähnyt lapsilauman esittävän huolen häivää Afganistanissa olevista suomalaisista. Niistä, jotka olivat siellä tekemässä jotain todellista, auttamassa.

Huomasiko joku muu?

Minusta jokainen, joka on huolissaan muun maailman ihmisistä, voi tienaamallaan omalla rahalla tuoda, kotonaan asuttaa ja elättää kaikki ne ihmiset, joista on huolestunut. Siis kokonaan ja täydellisesti hoitaa vieraittensa kaikki elinkustannukset koko vierailun ajan.
Nyt olisikin punavihertoukilla mainio paikka näyttää se oma reaalinen solidaarisuutensa.
Montako muuten luulet tuon harhaisen kakaralauman itse elättävän itse tienaamillaan rahoilla?

Nestori Lundahl

Suurin osa tuosta kakaralaumasta ei kykene elättämään edes itseään, ei nyt eikä tulevaisuudessa.
Erilaiset yhteiskunnan tuet = veronmaksajat niitä elättää.
Työelämässä, jos ne sellaiseen ikinä joutuvat, ne tekevät jotain täysin tuottamatonta, kuten esimerkiksi keksivät uusia sukupuolia ja kirjaimia LGBTTQQIAAP-litaniaan, ja palkan siitäkin turhasta maksaa valtio = veronmaksajat.

Ketään

Ja sitten kun elättäjät loppuvat, oteteaan lisää lainaa. Ja mites sitten käy, kun ei lainaa saa, laina pitäisi maksaa takaisin, ja pitää infraa yllä. Allah ei sitä ylläpidä, eikä maksa. Dhimmit ehkä vähän aikaa. Ja lgbthffahk-porukka on jo siinä vaiheessa tehnyt herrasväen toimesta herrasväelle lentonäytöksiä talojen katoilta. Siinä on sitä ihanaa ”Unelmaa”.

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by Ketään
Ilkka Forsten

Lii Andersson sanoi jo aikoja sitten ettei kannata olla huolissaan siitä jos velkaannumme, eihän niitä ole tarkoituskaan maksaa takaisin..

Mistähän se sitten mahtaa johtua että on olemassa rutiköyhiä maita joita ei luototeta vaikka ne on aiemmin saaneet luottoa ?

ja lii vastaa, painetaan vaan lisää rahaa, eihän se ole ongelma. No jos ei ole, miksi SUOMENKIN pitää maksaa EU:n kautta muiden tolkuton rahankäyttö ? Miksi ne maat ” ei vaan paina lisää tuohia ” ja julista että katsokaa, nyt on taas millä mällätä.

Lii ei tiedä että maailmassa on luottoluokitusjärjelmä joka ottaa hyvinkin selvää siitä voidaanko jollekin valtiolle jakaa noin vaan rahaa. Lii tietää ainoastaan että EU niminen sössön söö yhtiö jakaa kaiken Afrikkaan, Lähi-Itään tai mihin nyt ikinä voi fyrkkaa työntää ja se lasketaan tulopuolelle ei suinkaan menoeräksi. Marin puoltaa näkemystä, Annamme sata miljardia ja saamme kaksi, niin herranen aika, tämähän on mahtavaa tuottoa…

Viimeksi muokattu 3 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Hätätila tai väärinymmärrys

Suomessa majailee noin 7 000 afgaania joista luonnollisesti enemmistö lapsia eli alle 25 vuotiaita. Keskimääräinen perheenyhdistäminen tuo viisi uutta perheenjäsentä sossua grillaamaan. Vihreät nuoret eivät pysty yhdessä saamillaan tulonsiirroilla elättämään edes yhtä afgaania kehdosta hautaan.

Kaitsu

Voi hyvää päivää. Taaperopiiperöthän nyt oikeen äläkän päästi.
Näillä vihernatseilla se ei järki todellakaan päätä pakota.
Kaikkihan tänne pitäis kuskata, se kun on niin humaania ja eihän se paljoa maksakaan.
Noiden porkkananpurijoiden aivovammaisten vaatimusten kanssa tässä ollaan vielä kusessa ja pahasti, kun Hutisalo ja Peku tarttuu toimeen ja rupee lennättään rättipäitä tänne oikein urakalla.

Ärtyyntynyt lapinmies

Jo se on kumma että tuuaan kaikki maailman pimeimmästäki kolosta suomeen. Elätetään ne meiän verorahoilla, eikä panosteta omaan kansaan tasan sitten yhtään. Kyllä vois meänki verorahat käyttää vaikka niihin teiden korjauksiin eikä rättipäiden elättämiseen. Kohta häätyy porokulkue valjastaa nelostielle, jotta pääseepi liikkumaa!!!!!!!!!

Varaa on

Niin tietysti, meillähän on varaa ja tilaa Vihreiden mielestä. Nythän Pekka laittamassa 700 000€ tähänkin. Tietysti Vihreä 2, eli SDP on mukana tietysti.

juu

Keksin vielä paremman idean, otetaan maa täyteen niitä talibaneja ja muita teletappeja., mikäs siinä voisi mennä vikaan.

Mirkku

Ei, vaan haetaan kaikki naiset ja tytöt pois sieltä.

juu

Toisin kuin mediasta voisi saada kuvan, niin niistä naisista ja tytöistäkin suuri osa kannattaa kyseistä ideologiaa.
Kun on usean sukupolven ajan aivopesty niin kannatat jopa ideologiaa joka on itsellesi haitallista. Tässä tapauksessa se ideologia on noin 1400-vuotta vanha ”uskonto” joka edelleen pyrkii valloittamaan koko maailman.

Mirkku

Tiedetään, yritin vastata samaan sävyyn 🙂
Tosiasiassa hirvittää ajatellakin moista ratkaisua, kuten hirvittää myös se, että Turkissakin siedetään yhä vähemmän pakolaisia. Siellä kun sattuu olemaan yhtä arvaamaton päämies kuin ovat nuo afgaanitkin.
Tällä hetkellä talebanit uutisten mukaan kulkevat ovelta ovelle tarkoituksenaan ilmeisesti kerätä aseet pois ihmisiltä. Toivoa sopii, että suomalaiset ovat varustautuneet mahdolliseen konfliktiin (lievästi ilmaistuna) eivätkä ole taipuneet menneinä vuosina luovuttamaan aseitaan. Göteborgissa löydettiin jokunen vuosi sitten iso asekätkö, joten kaipa niitä kätköjä Suomessakin jo on.

Ilkka Forsten

On on..Kaikki eivät ole suvainneet kehitystä kuin lampaat.

Kukkonen

👍👍

Ilkka Mänttäri

Pitää aina muistaa että aivopesu ei ole niin kumma ilmiö. Katsokaa ympärillenne. En nyt halua toistaa itseäni tai jotakin loikkaria venäjältä. Se on kuitenkin tosiasia ja niin ihminen toimii.

Ilkka Mänttäri

Hyvä ajatus. Ei tarvitse enää etsiä maajussille morsianta.

Ilkka Forsten

Pekka Vennamo oli aikoinaan ” teletappi ”. Hän oli Telian hallinnossa suhmuroimassa omia asioitaan paremmalle tolkulle.

Arto

Pakolaisia voi olla mutta heille ei saa antaa turvapaikkaa. Talebaneja täytyy rohkaista pitämään rajat kiinni, uskon että heillä on aito halu pitää rajat kiinni, koska niin paljon ihmisiä on lähtenyt pois viime vuosina maasta ja heillä on tarve näille henkilöille jotka haluaisivat Eurooppaan. Onpa siellä varmaan joitain kyliä joissa on pulaa henkilöistä.

Ilkka Forsten

Millähän muulla tekosyyllä vielä halutaan koko Afganistan meidän harteillemme. Jos nyt mennään vihreiden formaatilla eteenpäin, sitä lakien kiertämistä vaan lisätään ja tuloksen tietää kaikki. Se ei ole integroitumista vaan suomalaisten työn hyväksikäyttöä joka laajennetaan koskemaan mitä tahansa kansanryhmää.

juu

Kun tietää meidän hallituksen niin kohta meillä on vähintään 100 000 ”turvapaikanhakijaa” heistä todennäköisesti ehkä 1% liittyy jotenkin löyhästi afganistaniin.

Ilkka Forsten

Niin, sieltä tuleekin taas Pakistanilaisen Isän ja Syyrilaisen äidin kolme ja kuusivuotiaat kaksospojat, mutta meille he ovat Afgaaneita koska Pekka Haavisto sanoo niin ja pekka ei puhu kakkaa, hän on muuten vaan kakkamaisteri..

Ilkka Mänttäri

Ei tuo nyt oikeastaan ole uutinen. Eivät vihreät ole noudattaneet lakia ennenkään.

Daniel

Joo sitä minäkin ajattelin…että kuinka ? Ohi lakien ???

Horace Smith

Mitäs tuossa on erikoista? Normaali vihernatsin ajatusmaailma. Asiat luisuvat nyt koko ajan siihen suuntaan, että lähitulevaisuudessa tulee paska osumaan tuulettimeen.

juu

Se ”inhimillinen turvapaikkapolitiikka” ei ole ollut kovin inhimillistä suomalaisille lapsille joita raiskataan, ja Ruotsissa ollaan vähän pidemmällä siinä ”inhimillisessä turvapaikkapolitiikassa”, jopa niin pitkällä että Ruotsista on tullut euroopan turvattomin maa ja maailman tilastoissa raiskaus yjjönen.
Missä on se vihreiden inhimillisyys eurooppalaisia kohtaan?
Afganistanin kaikki ukot jopa 300 000 hyvin varustettua ja koulutettua ”miestä” pakeni parissa päivässä 75 000 hameet päällä kulkevaa jihadistia.
Suomen ei pitäisi ottaa ketään. Eikä itse asiassa kenenkään, ehkä sitte oppisivat puolustamaan itseään.

Bonari

Vihreät nuoret voisivat ensin mennä oikeisiin töihin. Sitten vihreät nuoret voisivat tehdä ihan omia lapsia, hoivaviettiä kun ilmeisesti löytyy, suomi tarvitsee lapsia. Ja lopuksi vihreät nuoret voisivat olla hiljaa, ovat jo ihan tarpeeksi möläyttäneet järjettömyyksiä ollakseen mitenkään varteenotettavia missään ikinä enää. Noloa porukkaa jota saa hävetä.

Jorppa

Oliskohan paikallaan kaikkien sotimaan kykenevien afgaanien palata pikaisesti maahansa ja ajaa terrostistit lopullisesti maasta ulos.

Vihreä unelma

Niinpä niin. Ja kun vauhtiin päästään. Niin ilmastonmuutos. Kuten Soininvaara totesi, mikään ei voi estää miljoonien tulemista. Olen eri mieltä.

talibantalo

Vihreät voisivat omiin koteihinsa sitten majoittaa näitä afgaani”lapsia”.

Rullattu

Samaa agendaa, paikalta on kyllä vuotanut todellisia videoita jotka kertoo kylläkin että taas kerran lähes jokainen tulija on nuori islamistiäijä.
Samaa mitä vuonna 2015.
Menkööt kersavihreät opettelemaan parvekkeelta lentämistä sillä sitä on luvassa kun nuo terroristit suomeen tulee.

Jumakauta noi on idiootteja

Painuisivat pirun idiootit sinne Afganistaniin.

luke

käykääs virheet sitten hakemassa ne vaikka sähkömopoilla

Ilkka Forsten

Apupyöriä ei ole riittävästi saatavilla, ja ilman niitä ne ei osaa ajaa mihinkään.

Kata

https://www.instagram.com/p/CSowq0ZA1gC/?utm_source=ig_web_copy_link
Eiku ne tullee tällä ihan kohta.Hauskaakin näkyy olevan,huiskutellaan kuvaajalle.Uskomatonta touhua ja Joe on yhä lomalla….

Mirkku

Joe puhui juuri äsken IL-teeveessä. Lyhennelmä on ILn sivulla.

auri leppä

Ja hyvin puhuikin,miksi ihmeessä kaikki muut ovat vastuussa ,muttei afkaanit itse.80 % afganistanin valtion budjetista on avustuksia muualta ,jenkit pitää talebanit poissa ja kun lähtevät ,omat sotilaat pudottavat aseensa ja lähtevät karkuun.Ja nyt sitten muun maailman pitää hoitaa naisten ja tyttöjen asiaa.Ei se voi niin mennä ,oma maa on omissa käsissä,sieltä ei vaan löydy mitään tahtoa.

Mirkku

Yhdessä maakuntalehdessä oli tänään kokosivun artikkeli afganistanilaisesta naislääkäristä, joka oli tullut perheineen Suomeen kiintiöpakolaisena vuonna 2000. Oli työskennellyt lääkärinä pakolaisleirillä Iranin ja Afganistanin rajalla, mutta työ osoittautui vaikeaksi, sillä talebanit eivät hyväksyneet naislääkäriä.
Lääkäri kysyy: ”Miksi täällä asuvilta perheiltä ei kysellä, mikä teidän perheenne tilanne on ja voiko heitä auttaa ja kutsua tänne? Opiskelijoille ja töissä käyville voi varmasti antaa jonkin pienen paikan Suomessa elettäväksi.”
Toimittajan sinänsä outoon kysymykseen, pitäisikö Suomnen ottaa enemmän pakolaisia vastaan Afganistanista, hän vastaa: ”En tiedä, ottavatko vai eivät, mutta toivon, että Suomikin herää ja ottaa tänne paljon pakolaisia. Miten perheet voivat siellä huolehtia itsestään?”
Kanadan tavan toimia lääkäri nostaa myönteiseksi esimerkiksi, sillä siellä otetaan ensisijaisesti vastaan niitä pakolaisia, joilla on perhettä Kanadassa.
Nythän tilanne on tietenkin toinen kuin ennen USAn joukkojen vetäytymistä, mutta tuossakin haastattelussa tulee hyvin esille se, että muilta mailta – tässä tapauksessa Suomelta – odotetaan ponnisteluja sen sijaan, että otettaisi ohjat omiin käsiin. Ensimmäinen askel voisi olla se, että uskonnot erotetaan valtiosta ja valtion hallinnosta tyystin. Tosin se ei tule toteutumaan useampaan sukupolveen. Valitettavasti.

Ilkka Forsten

Kurdithan meuhkasi Helsingissä kun SUOMI ei tehnyt mitään Turkille, vaikka heidän itsensä olisi pitänyt edes yrittää sotia. Sankarit lähtivät loisimaan eurooppaan, ja peshmergat ( kurdien naissotilaat ) jäivät tappelemaan ISIS:n kanssa Syyrian pohjois-osaan. Että näin suuria sankareita islam tuottaa. Akat rintamalle ja partanaamalapset VOK:n kuistille uhoamaan allahin nimeen.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=45EzlYjJzYc Juu hyvin meni prompterin luku tällä kertaa…
https://www.youtube.com/watch?v=4DWiRO210AQ Gen.Keane kertoo asiat paremmin.