Eurooppa

Vihreät vaativat Gelsenkirchenissä islamilaista rukouskutsua kaduille

Kuvituskuva. Kuva Torange.biz / CC-BY 4.0

Vihreiden aloite Ruhrin alueella sijaitsevassa Gelsenkirchenissä on nostattanut kiivaan keskustelun. Vihreät haluavat islamilaisen rukouskutsun kaduille, ja asia on nyt esitetty kaupungin integraatiokomitealle.

– Erityisesti vanhemmat ihmiset kärsivät moskeijoiden sulkemisesta johtuvasta eristyksestä. Tutkimukset osoittavat, että islamilaisen rukouskutsun kuuleminen merkitsee monille islaminuskoisille normaalia ja tuttua asiaa ja voi siten toimia henkisenä tukena yksinäisyyden torjumisessa, vihreiden Derya Halice kertoo.

Useat kristityt ja juutalaiset yhteisöt tukevat vihreiden aloitetta viitaten kirkkojen kellonsoittoon solidaarisuuden osoituksena pandemian aikana.

Kansallismielisen AfD:n parlamenttiryhmän integraatiopolitiikan tiedottaja Gabriele Walger-Demosky kritisoi suunnitelmaa. Huudot kuten ”Ei ole muuta Jumalaa kuin Allah” eivät millään lailla edistä integroitumista saksalaiseen yhteiskuntaan. Kyse on enemmän hallitsemisesta kuin uskonnon harjoittamisesta.

On vielä epäselvää, saavatko gelsenkircheniläiset kuulla rukouskutsua kaduilla, sillä sosialistipuolue SPD ja sen koalitiokumppani kristilliskonservatiivinen CDU ovat toistaiseksi suhtautuneet epäilevästi vihreiden vaatimukseen.

Saksassa monilla alueilla voidaan kuulla islamilainen rukoushuuto kaduilla, kuten Duisburgissa, jossa muslimeja kutsutaan rukoukseen Merkez-moskeijan minareetista käsin.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa