Eurooppa Politiikka

Vihreät vaativat Puolan vastaista EU-pikakäsittelyä

Kuva Wikimedia Commons.

Puolan hallitus tulee toteuttamaan heinäkuussa oikeusreformin. Vihreät pelkäävät tuomioistuimille aiheutuvia ”valtavia vahinkoja” ja vaativat Brysseliä estämään reformin toteutumisen EU-tuomioistuimen avulla.

Vihreät ovat vaatineet EU-komissiota pysäyttämään pikamenettelyllä Puolan oikeuslaitoksen reformin Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa, kertoo Die Welt.

Bündnis 90/Die Grünen -puolueen puheenjohtaja Annalena Baerbock kirjoittaa oikeusasioista vastaavalle EU-komissaari Frans Timmermansille osoittamassaan kirjeessä, että ”oikeuslaitoksen itsenäisyys Puolassa” olisi Varsovan korkeimman oikeuden uudistamista koskevan 3. heinäkuuta voimaan astuvan ”lain myötä olemassa enää vain rajoitetusti”.

Siksi on ”asianmukaista, että komissio ajaa nyt pikakäsittelyssä, vielä ennen 3. heinäkuuta, EU-tuomioistuimen tarkastettavaksi lain”, jota vastaan on jo joulukuusta lähtien ollut vireillä EU-komission EU-perusarvoja (artikla 7) koskeva menettely.

1. kesäkuuta päivätty kirjoituksen on allekirjoittanut Baerbockin lisäksi myös hänen edeltäjänsä, nykyinen Euroopan vihreiden puheenjohtaja Reinhard Bütikofer, sekä Puolan vihreiden puheenjohtaja Malgorzata Tracz.

Myös Touko Aallon johtama Vihreät – De Gröna on Euroopan vihreiden jäsen.

3.6.2018 klo 11:40 sanamuotoja muutettu

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit