Kotimaa Maahanmuutto

Vihreiden entinen puheenjohtaja Aalto neuvoo puoluetovereita: ”Turvapaikanhakijoiden palautukset tulee lopettaa”

Touko Aalto. Kuva Marjo Suvanto / Wikimedia Commons / CC BY 1.0

Eduskunnasta kevään 2019 vaaleissa pudonnut Vihreän liiton entinen puheenjohtaja antaa ohjeita hallituksessa istuville entisille kollegoilleen ja ohjeistaa lopettamaan turvapaikanhakijoiden palautukset.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto kertoo twitterissä saaneensa useita yhteydenottoja turvapaikanhakijoiden palautuksiin liittyen.

Entinen kansanedustaja Aalto ohjeistaa hallituksessa istuvia puoluetovereitaan lopettamaan palautukset, kunnes maa-arviot turvapaikanhakijoiden lähtömaista saadaan tehtyä.

Aalto saa twiittinsä kommenteissa palautetta puolesta ja vastaan.

Erään kommentoijan mielestä Afganistaniin palautetaan nuoria, jotka eivät koskaan ole siellä asuneet. Kommentilla viitataan turvapaikanhakijoiden ilmoittamiin mahdollisimman vaarallisiksi katsottaviin lähtömaihin, vaikka todellinen asuinmaa on saattanut olla aivan muualla.

– Niin, Amnestyn mukaan ketään ei pitäisi palauttaa Afganistaniin, mutta niin vain sinne edelleen ”palautetaan” nuoria, jotka eivät ole koskaan edes siellä asuneet. Puhumattakaan jo usean asiantuntijatahon toteamista puutteista turvapaikkaprosesseissa. #Pakkopalautukset seis NYT!

Aaltoa syytetään myös Suomen lakien halveksunnasta ja kaksoisstandardeista.

– Mikä saa sinut halveksimaan ulkomaalaislakia? Fiilisten mukaanko Suomea pitäisi hallita? häneltä kysytään.

– Niin palautukset pitää keskeyttää jos on jotain epäselvyyksiä muttei vastaanottoa? toinen kommentoija ihmettelee.

Touko Aalto on Vihreän liiton entinen kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä. Hän oli puolueensa puheenjohtaja kesäkuusta 2017 lokakuuhun 2018. Aalto putosi eduskunnasta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Aalto nousi otsikoihin kesällä 2018 läiskittyään puolialastomia ihmisiä takapuoleen tukholmalaisessa homoklubissa.

– Muistan tarkkaan kaiken, mitä on tapahtunut. Ainoa päihde siinä vaiheessa oli hyvä tunnelma – Savon Sanomat kertoi Aallon kommentoineen illan tapahtumia.

Pian homoklubitapahtumien jälkeen Aalto ilmoitti jäävänsä sairauslomalle, joka jatkui vuodenvaihteeseen saakka.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa