Eurooppa Rikos

Vihreiden entisen puoluesihteerin Brysselissä pahoinpidellyt laiton siirtolainen 8 vuodeksi vankeuteen

Panu Laturi vuonna 2008. Kuva Hannu Oskala / Flickr / CC BY-SA 3.0

38-vuotias laittomasti Belgiassa oleileva sudanilaismies on tuomittu 8 vuodeksi vankeuteen vihreiden entisen puoluesihteerin Panu Laturin pahoinpitelystä.

Hyökkäys tapahtui joulukuun 9. päivän vastaisena yönä 2019. Tuolloin kaksi miestä pahoinpiteli ja ryösti Panu Laturin Brysselissä. Vihreiden entinen puoluesihteeri loukkaantui vakavasti ja hänet vietiin sairaalaan, missä hän taisteli elämästään. Kuin ihmeen kautta Laturi toipui mutta oli kuukausia työkyvytön muun muassa aivovamman vuoksi.

Tapahtuma tallentui valvontakameraan ja sen seurauksena yksi hyökkääjistä pidätettiin. 38-vuotias sudanilainen oli laittomasti maassa. Miehen lopullinen määränpää oli Iso-Britannia mutta rahattomana hän oli juuttunut Brysseliin.

Oikeudessa sudanilaismies väitti, että tarkoitus ei ollut vahingoittaa uhria. Tuomari ei kuitenkaan uskonut miehen selityksiä ja määräsi miehelle 2 vuotta syyttäjän vaatimaa korkeamman vankeusrangaistuksen.

48-vuotias Panu Laturi toimi Vihreiden puoluesihteerinä vuosina 2007–2013. Maahanmuuttomyönteinen Laturi piti vuonna 2010 suurena ongelmana maahanmuuttovastaista vihapuhetta, joka ”voi luoda ilmapiirin, jossa saattaa tapahtua myös todellista väkivaltaa. Sitä ei voi hyväksyä. Eikä sitäkään, että omasta maastaan vainon takia paenneet ihmiset joutuvat Suomessakin pelkäämään turvallisuutensa puolesta.”

Lähteet Het Laatste Nieuws, Ilkka.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

2concierge

Kansalaisen verkkokauppa