Eurooppa Maahanmuutto

Vihreiden johtaja haluaa vähintään 50 000 afgaania Saksaan

Annalena Baerbock. Kuva Heinrich-Böll-Stiftung / CC BY-SA 2.0

Junge Freiheit kertoo, että Saksan vihreiden liittokansleriehdokas Annalena Baerbock haluaa tuoda Saksaan vähintään 50 000 afgaania. Luvussa on mukana Bundeswehrin palveluksessa olleen henkilöstön, alihankkijoiden, naisoikeusaktivistien ja journalistien perheenjäseniä.

Annalena Baerbockin mukaan kaikki ei ole tällä vielä hoidettu.

– Puhumme nyt paikallisesta henkilöstöstä, mutta näemme jo minkälaisia verilöylyjä Taliban järjestää eräissä maakunnissa. Siksi on tärkeää ajatelle kiintiöitä myös tätä päivää pitemmällä tähtäimellä.

Samaan aikaan on useissa Saksan kaupungeissa osoitettu viikonlopun aikaan mieltä afganistanilaisten maahanmuuttajien vastaanottamisen puolesta. Mielenosoittajat vaativat mm. nopeaa Bundeswehrin palveluksessa olleen paikallisen henkilöstön, ihmisoikeus- ja naisoikeusaktivistien, tiedemiesten ja urheilijoiden pikaista evakuointia. Useat mediat kertoivat näistä mielenosoituksista. Lisäksi palautukset Afganistaniin on lopetettava ja Saksassa oleskeleville afgaaneille on annettava pysyvä oleskelulupa.

Berliinissä mielenosoitukseen osallistui 1700 henkilöä. Mielenosoitukseen kutsuttiin väkeä iskulauseella: ”Afganistan: Kantakaa vastuuta – vastaanotto heti!”. Mielenosoituksen oli kutsunut koolle maahanmuuttoapuorganisaatioiden liittouma, joiden organisaatioiden joukossa oli myös ”Seebrücke”, joka jo aiemmin oli kampanjoinut Välimeren maahanmuuttajien Saksaan vastaanoton puolesta. Hampurissa taas mieltään osoitti 2500 henkilöä. Mielenosoituksia pidettiin myös Kielissä ja Siegenissä.

Saksan kaupunki- ja kuntaliitto vaati maanantaina maailmanlaajuista kiintiöratkaisua Afganistanin pakolaisia varten.

– On varmistettava, että juuri Saksa, joka on jo ottanut paljon pakolaisia Syyriasta, ei joudu lopulta kantamaan päätaakkaa, ilmoitti liiton toiminnanjohtaja Gerd Landsberg.

Jo aiemmin EU-sisäasiankomissaari Ylva Johansson oli kehottanut kaikkia EU-maita kasvattamaan maahanmuuttajien uudelleensijoittamista UNCHR-ohjelman puitteissa [tarkoittaa kiintiöpakolaisia]. Ruotsalainen sosialidemokraattikomissaari uudisti myös vaatimuksensa, että EU-maiden on annettava suuremmalle joukolle afgaaneja mahdollisuus matkustaa EU:hun laillisia ja turvallisia reittejä pitkin.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz (ÖVP) taas vastusti uudelleen afganistanilaisen maahanmuuttajien vastaanottoa. Syntyy ongelmia, jos otetaan vastaan ihmisiä, joita ei kyetä integroimaan, totesi Kurz.

– Olen sitä mieltä, että Itävallan ei tule ottaa lisää väkeä, vaan toimia aivan päinvastoin.

Kurzin kanslerikaudella ei Itävaltaan oteta lisää afgaaneja, ei vaikka talibanit olisivat julmia ja elinolosuhteet maassa kaameita. Kansainvälisen yhteisön on siksi tehtävä kaikkensa parantaakseen tilannetta alueella. Moni asia on vieraissa käsissä. ”Meillä ei ole voimaa ja mahtia kaikkeen”.

AfD-johtaja Tino Chupalla oli sitä mieltä, että Saksan hallituksen on seurattava Itävallan esimerkkiä.

– Saksakaan ei voi kantaa afgaanipakolaisten lisätaakkaa. Myöskään Saksassa ei voida edes puhua afgaanimaahanmuuttajien menestyksekkäästä integraatiosta. Emme voi ottaa yhtä ainuttakaan afgaania, jota kohtaan meillä ei ole mitään suoraa sopimuksellista velvoitetta, ilmoitti Chupalla maanantaina.

– Huomioiden afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden korkean työttömyyden ja rikollisuusasteen ei voida muuta kuin torjua Annalena Baerbockin esitys noutaa heti 50 000 afgaania Saksaan. Meidän on seurattava Itävallan esimerkkiä, vahvistettava Eurooppaa ja annettava kaikille vaellushaluisille afgaaneille selvä signaali: No way!

Tilaa
Ilmoita
guest
66 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
PSn äänestäjä

Minkätähden Suomi on pitänyt suurlähetystöä Kabulissa? Onko poseerattu ulkomaalaisten edessä ja mukahoidettu globalisaatiota? Saksan vihreät myös haluavat mainostaa itseään kansainvälisesti, olla hyviä (tarkoittavia) ihmisiä
Afganistanilaisen maakunnan pääkaupungin naispormestari pakeni perheineen Saksaan https://twitter.com/landnrw/status/1429914911895863296 Ministerpräsident @ArminLaschet hat am Abend  @Zarifa_Ghafari getroffen. Die Bürgermeisterin der afghanischen Stadt Maidan Shahr floh vor den Taliban mit ihrer Familie und kam heute am Flughafen Köln-Bonn an. Sie findet jetzt Schutz in Nordrhein-Westfalen.

John Quiman

Lähetystö on tainnut olla pitkälti siellä olevien suomalaisten sotilaiden ja muiden vuoksi. Ehkä myös kansainvälisen yhteistyön apuna.

Meri Kreikan

Ehkä kannattaisi saksalaisten nyt välttää paniikkia. Ei talebanitkaan rupea siellä nyt ihan kaikkia tappamaan.

John Quiman

Eivät varmaan ulkomaalaisia ihan heti tapa. Voisivat kyllä käyttää panttivankeina. Ulkomaisia avustaneita afgaaneja ehkä aika helposti poistetaan joukosta.

Minuhe Kerettiläinen

50 000(+) yksittäistapausta? Hyvin kyllä virheet vetävät laukalla.

Allun akkabaari

”Ranskaan ja Britanniaan evakuoitujen joukossa on tullut ’uhkaavia henkilöitä’Ainakin yhdellä on linkkejä Talibaniin.”

Siitä se alkaa, sanoi suutari nälkää.

beldar

Miksi tämä on Euroopan ongelma? Paljonko muuten lähtee afgaaneja Saudi-Arabiaan, Brasiliaan ja Kiinaan?
Miksi jotkut ”erikoiset” eurooppalaiset pitävät juuri afganeista? On siellä takapajulassa kyllä lääniä, jonne piiloutua. Eli sinne sitten, afgaanit.

John Quiman

Siellä on vanha Pohjoinen liitto jo keräämässä armeijaa. Riveihin mahtuu, jos mielii ottaa vastuuta omasta maastaan.

Horace Smith

Höh, miksi lähteä sotimaan, kun Euroopasta saa täyden ylläpidon lausumalla taikasanan. Tosin nyt vähän alkaa olla merkkejä siitä, että taikasanan voima alkaa loppua…

John Quiman

Aikoinaan Suomessa mentiin rintamalle ottamaan vastuuta omasta maasta, eikä valittu Ruotsiin pakenemista sen sijaan, jotta olisi päässyt helpommalla.

Taikasanan voima alkaa loppua, vaikka viheriäiset kovasti yrittävät pitää sitä elossa. Jatkossa se lakannee kokonaan, koska poliittiset tuulet aina kääntyvät. Sitten alkaa liikenne toiseen suuntaan, kun ilmainen elämä ei enää olekaan tarjolla kuten tähän asti.

Horace Smith

Siinä tulee julki afgaanien todelliset tarkoitusperät. Totta kai ilmainen ylöspito ja raha houkuttelee. Joka paikassa on nähty millainen motivaatio näillä on ollut, kun aletaan vaatimaan itsestä vastuunottamista ja rahan eteen työn tekemistä. Tai oman maan puolustamista.
Valtamedia koettaa tuoda tämäntyyppisiä esimerkkejä esiin: https://yle.fi/uutiset/3-12066866 (hän ei ole afgaani), ja on tietysti hienoa, että jotkut ovat fiksuja älykkkäitä. Valitettavasti pari fiksua ei auta, jos loput 99% ovat jotain ihan muuta.
Afgaanin näkökulmasta mikä tahansa länsimaa on paratiisi, koska niissä on vaikea kuolla nälkään. Aina on joku taho, joka huolehtii ja jolta voi lypsää ilmaista rahaa. Afganistanissa ei onnistu. Tavallaan he kusevat omille jaloilleen perseilemällä. Lopulta kukaan ei enää halua tätä porukkaa, päinvastoin kuin esim. filippiiniläisiä, joilla on vähän eri asenne työntekoon.

Ilkka Forsten

Ja kas kummaa sinne kotimaahan voikin palata eikä tule ammutuksi heti lentokentällä.

Kata

https://fb.watch/7AUNHZrO9B/ tämä onkin hauska juttu,voi nykytoimittajatyttöä…

John Quiman

Pelastavat suomalaisia ja lupaavat pelastamilleen suomalaisille neljän vuoden oleskeluluvat. On aikoihin eletty… suvakkilassa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
p.grandell

afgaani naiset saavat taas taistella, kun miehet lähtee eurooppaan hakee vaaleaa naista, jollei sovulla niin ottavat pakolla, onhan tämä jo nähty ja koettu, kauhee vimma noilla vihreilla kommareilla, ennen puolustivat minkkejä,kettuja puita, nyt afgaaneja????

Ilkka Forsten

Puupäitä siis..Ne puolustettavat mutta myöskin puolustajat.

Hali-sijoitus

Ehkä vihreät ottavat nämä koteihinsa asumaan. Asuvat muutenkin yhteikunnan kustannuksella juoden halpaa punaviiniä.

beldar

Pyytäisin että näitä vastaavanlaisia kommentteja jätetään kirjoittamatta. Juu, hyvä jos jotkut vihreät haluavat kustantaa näitä hemmoja, mutta nämä partaukot ovat silti kaduilla ja tekevät siellä mitän nyt yleensä tekevät. Eli ei. Näitä ei saa ottaa maahan vaikka vihreät maksaisivat kaiken.

Ilkka Forsten

Olemme liikuttavan yksimielisiä tässä asiassa.

Ilkka Forsten

Ottavat ruskaa pakkasella..

murre riepunen

Tässä mielipuolisten huutokaupassa Ohisalo jää kirkkaasti hopealle, pistähän pökköä pesään.

Jarno Lehmussalo

Meillä Suomessa.
Väestönvaihto=salaliittoteoria.
Ei ollenska, ei ollenska…
Missä ajassa nykyään salaliittoteoria muuttuu nykyhetkessä tapahtuvaksi tosiasiaksi?
Lappi ja Pohjois-Suomi harjoittelevat väestönsiirtoa ja varautuvat suuriin määriin afgaanipakolaisia | Tekniikkatalous

Kata

Suksikaa %¤&#”! Lappia ei pilata noilla!Ne haluaa >Hesaan!!!!
Kyllä siinä elinkeinot kärsii kun poroja katoilee ja kukaan ei tuu hiihtolomalla enää…
Aivan päätöntä touhua,nyt joku roti!Jotain rajaa!

Kyllä kotoutuu

Kyllä ne sielä viihtyy kun huomaavat miten suopeita ovat pohjoisen naiset. Tummahiuksisina ja -silmäisinä muistuttavat kotopuolen naisväkeä, mutta iho on maidonvalkoinen.
Eipä ole tarvinnut pohjoisessa paljon vongata. Usein riittää kun katsoo silmiin ja kysyy:”Kuis ois”, tai kuten muuan respaa:”Koskas sun tuuri loppuu?”.
Joten, eiköhän ne kotoudu hyvinkin pohjoiseen.

Kata

Ei todellakaan kotiudu! Ja kuule, Lapissa on muutakin kuin ”vonkaaminen”!Etelän ihmisille se voi olla kutupaikka mutta Lapin luontoa ei mennä raastamaan enää enempää.Käyppä huvikses kalassa erämaajärvellä niin tiiät mistä mie puhun,se on vonkaamista!Ja ei,sinne ei pääse uberilla eikä millään muulla kuin suksilla tai kävellen.
Talvella jos on kelkka niin sillä.
Eli ei ole oikea mesta näille jotka ovat tottuneet heimoelämään vuoristossa,omassa maassaan!Pysyköön siellä!

Ilkka Forsten

Turismi kärsii jos emme päästä afgaaneita kiipeämään pask**apäälle. Se on muuten ihan oikea tunturin nimi, katsokaa vaikka maanmittaushallituksen kartoista.
Niin, ja sieltä löytyy myöskin ravintola nimeltään Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari. Jos soitat sinne ne ei lue koko litaniaa, sieltä vastataan vain Äteritsi. TÄMÄ ON faktaa, ei vitsi.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Juu ja Kutturan puhelupaikka oli ennen,kyltti risteyksessä.Ei sitte puhuttu mitään ennen Kutturaa…

Ilkka Forsten

Minulla on huonot kokemukset siitä ” koskas sun tuuri loppuu” lauseesta. Minulta loppui tuuri saman tien. Mistähän se mahtoi johtua, sillä olen siinä hurskaassa uskossa että kukaan toinen ei pysty tarjoamaan naismaailmalle sellaista lahjaa kuin minä.

Horace Smith

Kuinka moni on oikeasti valmis jättämään kaiken omaisuutensa matujen armoille? Nyt ei ole sota-aika. Kreikassa paikallisten kylien asukkaat ovat saaneet maistaa maturikastusta pienessä mittakaavassa.
Jos suomalaisia pitää evakuoimaan omassa maassaan matujen aiheuttaman vaaran takia, on kai aivan selvää, että Puolustusvoimat pitää huolen, että tunkeutujat pysyvät rajan toisella puolella. Eihän se jumal***ta niin mene, että tänne vaan kävellään.

Ilkka Forsten

Voihan se olla niin että tänne vaan kävellään, mutta pois ei kävellä. Siihen minäkin pystyn vaikuttamaan.

Tupe

Suurta puutetta ymmärryksessä. Tällaisen ajatuksen esittäminen on vihapuhetta normaalille veroja maksavalle pikkulapsia omaavalle perheelle. Turvattomuus lisääntyy ja verotus nousee. Tavallisen saksalaisen veronmaksuhalu vähenee. Mistä löytyy enää into mennä töihin kun tietää mihin veroeurot laitetaan.

Anonyymi

Suomeen tuotiin eilen suomalaisia ja suomalaisille töitä tehneitä afgaaneja. Keitähän nämä suomalaiset ovat ja maksettiinko afgaaneille palkkaa Suomesta?

Anonyymi

Mikä vastuu voi olla vieraan maan kansalaisista? Mikä voi olla ajatus tällaisen takana? Nykyään käsitykset heittävät häränpyllyä kuten lähes kaikki muutkin asiat, jotka liittyvät maahanmuuttoon. Järki niistä puuttuu kokonaan ja se paljon peräänkuulutettu vastuu oman maan kansalaisista. Eiköhän siinä olisi tarpeeksi, ettei tarvitse pienen maan alkaa koko maailmaa halaamaan.

Ilkka Mänttäri

Tulijoiden turvapaikkahakemukset tulisi hoitaa kuten erään savolaisen pikkukaupungin asioita hoiti kaupunginjohtaja. Työpöydällä oli kaksi laatikkoa postille. Aikha hoithaa ja aikha hoithanut.

Kaino-Vieno Huttunen

Onhan se ainakin kahden tahon mielestä hyvä diili: vihreät saavat ehkä jopa 50 000 ääntä lisää, elleivät joudu jakamaan potista muille hyysäreille. Joka tapauksessa joku pääsee kansanedustajan kuukausipalkalle ja työsuhde-eduille. Afgaanit taas saavat asunnot ja muut maahanmuuttajan sosiaaliset etuudet. Sitten afgaanin tai hänen jälkeläisensä ura urkenee vihreiden kansanedustajaksi. Kun poliittista kokemusta on kertynyt tarpeeksi, perustavat uussaksalaiset entiset vihreät oman puolueen. Luonnossa tätä ilmiötä kutsutaan loisimiseksi, päivän politiikassa humanitääriseksi maahanmuutoksi tai suojeluksi, liberaaleiksi arvoiksi, demokratiaksi, kansainvälisiksi sopimuksiksibtai rikkaudeksi ja voimavaraksi.

Minuhe Kerettiläinen

Unohdit ”arvopohjan”.

Ilkka Forsten

Arvo on nykyään aina pohjalla.

Kaitsu

Maailma ei vaan tunnu pärjäävän ilman afgaaneja. On suorastaan poliittinen pakko ainakin piiperöleirissä oikein kilpailla siinä kuka keksii vaatia suurinta määrää afgaaneja otettavaksi veronmaksajien piikkiin loisimaan.

Anonyymi

Nythän määrä on noussut jo 300:aan. Mikä mahtaa olla lopullinen? Suomen kehitysyhteistyörahat pitäisi jatkossa sijoittaa Suomessa oleviin turvapaikanhakijoihin, eikä minnekään ulkomaille, varsinkin kun niillä ei mitään kehitystä saada aikaan. Näin on käynyt Afganistanissakin, samaan Kankkulan kaivoon ovat menneet. Velkaa jatkuvasti ottava Suomi ei voi enää näytellä raharuhtinasta.

John Quiman

Kuulivat kouluaikoina matikantunnilla yhden matikan perussäännöistä: aina voi lisätä yhden.

Kata

Niin matematiikka on jo noussut yhdeksi rasismin muodoksi eli kun et osaa niin sanotaan että tulos voi olla mitä tahansa…Ihmisten tyhmentäminen on menossa vaikka saisi gradun ja olisi kaikkien tieteiden kanditaatti ja odontopotologian dosentti niin ei osaa sanoa paljonko on 7×8..tai jotain koska vastaus on ”jotain”…

Ikinä en olisi uskonut tätä hulluuden määrää ns ”sofistikoituneissa ympyröissä”.

Hätätila tai väärinymmärrys

Afgaanit ovat haluttuja, sillä he ovat olleet tilastoykkösiä monessa maassa.

Anonyymi

Kyllä. Seksuaalirikoksissa Suomessa ylivoimainen ykkönen: yli 130 tapausta 10 000 kansalaista kohti (seuraavana irakilaiset), kun suomalaisten osuus on 3.

Hulluutta

Ellen ihan väärin muista, euroopan suurin muslimiveljeskunta on saksassa. Sinne varmaan kaivataankin lisävahvistuksia. 50 000 on kokonaisen pienen kaupungin verran.

Hätätila tai väärinymmärrys

2015 Saksa otti Syyrian sodan takia 150 000 afgaania.

John Quiman

Taisivat ne afgaanit sitäpaitsi tulla Iranista, jossa olivat syntyneet ja kasvaneet.

Minuhe Kerettiläinen

Kasvaneet fyysisesti, mutta mitenkä on ollu henkisen, ja moraalisen kehtyksen tila.

Anonyymi

50 000 on kymmenen vuoden päästä 75 000. Eurooppa valloitetaan naisen kohdun kautta. Länsimaissa vallalla olevan muodin (itsekkyys eli mulle kaikki heti-vaatimus, elämäntapatyöttömyys, ilmastonmuutoksen torjunta, kymmenet sukupuolet ja muu sekoilu) takia lapsia syntyy liian vähän, mutta eipä hätää! Apu on tosi lähellä.

Eka Kettunen

Vihreiden liittokansleriehdokas Annalena Baerbock voi mennä Afganistaniin henkilökohtaisesti kantamaan vastuunsa ja auttaa 50 000 afgaania kaikin tavoin.

Anonyymi

Sinne voisi Suomestakin laittaa muutaman hyväntahdon lähettilään ihan ministeritasolta ja myös Ahtisaaren valtion avustuksilla touhuavan puulaakin hommiin, koska hänen mielestään kaikki konfliktit selvitetään neuvottelemalla; sen entinen työntekijä al Taee voisi olla hyvä ehdokas.

timo

Todennäköisesti myös Suomen punavihreät haluaa 5 miljoonaa mutta eivät kehtaa sanoa sitä koska silloin kaikki huomaisivat kuinka hulluja ja vaarallisia ne oikeasti on.
Toisekseen tulijat pitäisi ehdottomasti asuttaa näiden vaatijien ja päättäjien naapureiksi jotta he saisivat omakohtaisesti nauttia multikultista ja myös itse huomaisivat millaista porukkaa sieltä oikeasti tulee. Hölmöä tukea tai vaatia sellaista mistä ei itse oikeasti tiedä mitään. Tällä hetkellähän tilanne on se että tulijoista saavat nauttia enimmäkseen lähiöiden asukkaat ja joukkoliikenteen käyttäjät. Päättäjät ei vät asu lähiöissä eivätkä käytä julkisia.

Ilkka Forsten

” Kaikkia ei ole täällä vielä hoidettu.” heh heh heh,mutta kohta on.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=6YzwNhxxofc
Tuossa tulossa lissää…noin kohdassa 2:53…. 🙁

John Quiman

Siellähän ne Suomen afgaanipaimenet ovat huutelemassa laumaansa koolle.

Kata

No Sky uutisiin pääsivät!Oisko Pekka ollu räätäli? 🙂

Ilkka Forsten

Tuo on se sama haahka joka poisti puoluekuvasta kaikki afgaanit korostaakseen feminismiä. Siinä loogisuus suorastaan häikäisee… Poissaolollaan.

Irmeli

Myrkynvihreillä näköjään on menossa oikein kiima, tuhota omat maansa…

Teimer

Loistavaa!!! Ottaa vaan kaikki, me emme halua yhtään kappaletta kehitysmaalaisia lisää Suomeen!!!

juu

Suomen Ohisalo nokittaa 50k, sitten tulee ruottalaiset ja lyö 200k päälle…

Kuutamolla

Eli yhtä kuutamolla, kuin Suomenkin Vihreiden puheenjohtaja Ohisalo. Ajaa samaa agendaa kovasti

Ilkka Forsten

De Höna.

setä Taikaseinä

EU:n alueelle saapuvien pakolaisten reservaatiksi sopisi parhaiten jokin harvaanasuttu reunavaltio, jossa on alhainen väestönkasvu ja jonka talous on laskevalla uralla.
Edessä oleva järeä ilmastopakolaisuus suorastaan vaatii sellaista.

Tulisko mieleen jokin nuo ehdot täyttävä alue ?

Che

Japani?
Vauras hyvä yhteiskunta.

setä Taikaseinä

Hyvä ehdotus, paitsi että tekevät mieluummin harakirin kuin laskevat alistuskulttuuria miehittämään omaa maataan.

beldar

Orjiksi voisivat ottaa? Mutta jos nuo kamelit tuonnepäin lennätetään niin uskoisin että kiinalaiset ennemmin tekisivät heistä varsin tehokkaita orjia.

Ilkka Forsten

Auschwitz tulee mieleen noin ensialkuun..