Kotimaa Politiikka

Vihreiden Kari haluaa vähentää lihansyöntiä: ”Meidän on katsottava myös lautasellemme”

Kuva Pixabay.

Globaali ilmasto ei kestä nykyistä lihansyöntiä, uskoo vihreiden Emma Kari.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari uskoo, että IPCC:n tuore raportti edellyttää ruokapolitiikan muuttamista ja lihansyönnin vähentämistä.

– Suomen ilmastopolitiikan on oltava linjassa tutkimuksen kanssa. Tiedeyhteisön viesti on yksiselitteinen: pelkät päästövähennykset liikenteessä ja energiantuotannossa eivät enää riitä. Myös ruoantuotannon on muututtava kestävämmäksi ja sen on tapahduttava nopeasti. Lihankulutusta on vähennettävä, Kari sanoo.

Kari muistuttaa, että Rinteen hallituksen ohjelmassa on sovittu ilmastoruokaohjelman laatimisesta, ruuan ilmastojalanjäljen pienentämisestä sekä kasvisruuan osuuden kasvattamisesta julkisissa hankinnoissa.

– Kysymys ei ole siitä, että kaikkien pitäisi ryhtyä kasvissyöjiksi, mutta ruokapolitiikassa on päästävä eroon lihaideologiasta, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja toteaa.

Karin mukaan Suomen on suunnattava tukia kasvisperäisen tuotannon osuuden kasvattamiseen, sillä ilmasto ei kestä nykyistä lihansyöntiä.

– Hyvä tavoite hallituksen ilmastoruokaohjelmalle olisi lihankulutuksen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä, Kari sanoo.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja kertoo ymmärtävänsä, että IPCC:n raportin viesti on joillekin vaikea vastaanottaa. Hänen mukaansa on kuitenkin ryhdyttävä kaikkiin tarvittaviin toimiin päästöjen vähentämiseksi.

– Jos me haluamme pysäyttää ilmastokatastrofin, meidän on katsottava myös lautasellemme, Kari sanoo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa