Kotimaa Politiikka

Vihreiden Kari vaatii varhaiskasvatusta turvapaikanhakijoiden ja ”paperittomien” lapsille

Emma Kari Kuva: Vihreiden mediapankki

Varhaiskasvatuslaki jättää tällä hetkellä epäselväksi, mikä on alle kouluikäisten turvapaikanhakijalasten oikeus varhaiskasvatukseen. Vihreiden kansanedustaja vaatii lakiin lisättäväksi turvapaikanhakijoiden ja ”paperittomien” oikeuden varhaiskasvatukseen.

Hallituspuolue Vihreiden Emma Kari uskoo, että kaikkia koskeva laadukas varhaiskasvatus on parhaimpia sijoituksia tulevaisuuteen.

– Jokaisella lapsella tulee olla oikeus varhaiskasvatukseen riippumatta vanhempien tilanteesta, Kari sanoo.

Kunnilla on velvollisuus järjestää esi- ja perusopetusta turvapaikanhakuvaiheessa oleville lapsille, mutta päivähoito-oikeus ei kuulu turvapaikanhakijoille. ”Paperittomuuden” ei pitäisi myöskään olla peruste jättää lasta varhaiskasvatuksen ulkopuolelle.

– Joissain kunnissa tai vastaanottokeskuksissa varhaiskasvatusta voidaan siis tarjota myös turvapaikanhakijoille, mutta monesti varhaiskasvatus ei tavoita vastaanottokeskuksissa asuvia turvapaikanhakijalapsia, saati paperittomia lapsia. Toimintatavat ja laatu vaihtelevat, Kari sanoo.

– Hallitus on tehnyt tärkeän päätöksen palauttaa perheille tasa-arvoinen oikeus varhaiskasvatukseen. Tämän oikeuden pitäisi kuitenkin koskea aidosti kaikkia Suomessa olevia lapsia, myös turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita sekä paperittomia, Emma Kari muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa