Eurooppa Politiikka

Vihreiden liittokansleriehdokas sumutti ansioissaan – ”Se oli virhe”, Annalena Baerbock tunnustaa nyt

Annalena Baerbock (Die Grüne). Kuva Olaf Kosinsky (kosinsky.eu) / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0-de

Vihreän puolueen johtaja ja Saksan liittokansleriehdokas Annalena Baerbock on tehnyt kohtalokkaita virheitä kertoessaan urastaan.

– Olen julkaissut suppeasti ja ytimekkäästi elämäni tarinan ja siten vahingossa luonut epäilyttävän vaikutelman, jota en halunnut tehdä. Se oli virhe, hän kertoi tiistaina.

40-vuotias Annalena Baerbock tunnusti, että väitteet jäsenyydestä kansainvälisissä järjestöissä, kuten YK:n pakolaisneuvostossa ja Saksan Marshall-rahastossa, olivat virheellisiä. Vihreiden liittokansleriehdokkaan mukaan virheet eivät kuitenkaan olleet tahallisia.

– Tiedot olisi tullut tarkastaa perusteellisesti. Vastuu on minulla, ja olen nyt saanut opetuksen, Baerbock selitteli liioittelevaa ansioluetteloaan.

Baerbock oli kuitenkin kaunistellut ansioluetteloaan jo vuosia sitten. Elokuussa 2011 poliitikko väitti kotisivuillaan olleensa ”tieteellinen yhteistyökumppani Britannian kansainvälisen vertailevan ja julkisen oikeuden instituutissa (2005) ”. Hän kuitenkin oli tuolloin harjoittelija.

Viime päivinä uusia epäjohdonmukaisuuksia Baerbockin ansioluettelossa on tullut julkisuuteen. Kyse on ollut myös puolueen sisäisestä toiminnasta ja akateemisesta koulutuksesta.

Toukokuussa 2021 eri tiedotusvälineet paljastivat, että Baerbock oli kertonut parlamentille myöhässä yhteensä 25 500 euroa lisätuloista, jotka hän oli saanut vihreän puolueen johtajana vuosina 2018, 2019 ja 2020.

Alkaa näyttämään siltä, että epäselvyydet ansioluettelossa muodostuvat lopulliseksi kompastuskiveksi Baerbockin matkalla kohti Saksan liittokanslerin virkaa.

– Seuraavaksi Saksan liittokansleriksi ei nimetä Annalena Baerbockia. Viime päivien jälkeen siitä on tuskin mitään varteenotettavaa epäilystä, kirjoitti Spiegel-lehden kolumnisti Bettina Gaus.

Lähteet Junge Freiheit, Spiegel, Wikipedia.en.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit