Eurooppa Politiikka

Vihreiden poliitikko junamatkustajien tapoista: Matkustajien on syytä pysytellä etäällä kiskoista

Kuva Pexels.

”Sääntöjen noudattaminen riittää junalaitureiden turvalliseen käyttöön”. Näin kommentoi vihreiden poliitikko eilen sattunutta Saksaa järkyttänyttä rikosta, missä eritrealainen työnsi 8-vuotiaan lapsen ja tämän äidin Frankfurtin asemalle saapuvan junan eteen. Lapsi kuoli välittömästi, mutta äiti pelastui.

Frankfurtin päärautatieasemalla tapahtuneen tapon jälkeen Vihreiden entinen liittopäiväedustaja Valerie Wilms on kehottanut matkustavia pysyttelemään etäällä kiskoista, Junge Freiheit kertoo.

– Jos kaikki noudattaisivat sääntöjä, niin nämä toimenpiteet riittävät jo junalaitureiden turvalliseen käyttöön, vihreä poliitikko ilmoitti ja jatkoi: – Samoin kuin tieliikenteessä on myös junaliikenteessä osoitettava tarvittavaa huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta käytettäessä rautatieasemien tiloja. Näihin kuuluu myös pysytteleminen poissa raidealueelta. Tämä toimii tavallisesti, sillä olemme jo pienestä lähtien oppineet välttämään liikenteen vaaroja.

”Rautatieasemista on tullut pelon vyöhykkeitä”

Liittopäivien parlamenttiedustaja Gottfried Curio (Vaihtoehto Saksalle, AfD) vaati Twitter-viestissään poliittisia vastatoimia, koska viime viikolla julkisissa tiloissa esiintyi jatkuvasti väkivaltarikoksia.

– Turvattomuuden tunne julkisissa tiloissa kasvaa jatkuvasti; uimaloista, kouluista ja rautateistä on tullut pelon vyöhykkeitä. On ryhdyttävä vihdoinkin poliittisiin vastatoimiin: on vältettävä siirtolaiseksi lähtemiseen kannustamista, on vihdoinkin alettava suojella rajoja, rikolliset on karkotettava johdonmukaisesti!

Liikenneministerikonferenssin puheenjohtaja Anke Rehlinger (sosiaalidemokraatit, SPD) totesi, että tällaisia tekoja ei voida estää. Hänen mukaansa teot eivät paljasta ”turvallisuusaukkoa, vaan ihmisyysaukon”.

Sosiaalidemokraattien entinen rautatievaltuutettu Martin Burkert (SPD) puolestaan valitti laitureiden puutteellista valvontaa.

– Parempi valvonta jo auttaisi. Lisäksi ei ole tarpeeksi liittovaltion poliiseja.

Vihreiden Berliinin parlamentin edustaja Benedikt Lux toivoo, että junat saapuisivat asemalle vain kävelyvauhtia. Silloin matkustajat ehkä tuntisivat olonsa turvallisemmaksi ja käyttäisivät useammin junaliikennettä.

Teknisiä esteitä asemalaitureille

Poliisin ammattiliiton vt. liittopuheenjohtaja Jörg Radeck suositteli ”keskustelemaan teknisten esteiden pystyttämisestä, jotka mahdollistavat raiteille menon vain silloin, kun juna on jo pysähtynyt”. Pelkästään poliiseja lisäämällä ei tällaisia tekoja voida estää.

  • 1.5K
    Shares