Kotimaa

Vihreiden pormestariehdokasta epäillään virkarikoksesta Helsingissä

Anni Sinnemäki. Kuva Anneli Salo / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäkeä epäillään virkarikoksesta. Sinnemäki on vihreiden ehdokas Helsingin uudeksi pormestariksi.

Helsingin poliisi tutkii Anni Sinnemäen toimia poikkeuslupa-asiassa, jossa näyttelijä Pihla Viitala perheineen sai rakentaa Meilahden huvila-alueella sijaitsevalle tontille vanhan 26 neliön ulkorakennuksen tilalle uuden 200 neliön paritalon.

Useat muut alueen asukkaat eivät olleet saaneet vastaavaa kohtelua ja tekivät asiasta tutkintapyynnön.

Vuonna 2016 kun asiaa käsiteltiin, Sinnemäki toimi apulaiskaupunginjohtajan roolissa lautakunnassa, joka teki poikkeamispäätöksen.

Asiasta kertovan Ylen mukaan apulaiskaupunginjohtaja sai kokouksissa osallistua keskusteluun mutta ei äänestää asiasta.

Poliisi selvittää, onko Sinnemäki vaikuttanut lautakunnan päätökseen ja onko hän ollut päätöksentekoprosessissa esteellinen.

Anni Sinnemäki on Pihla Viitalan ja hänen vanhempiensa ystävä.

Entinen vihreiden kansanedustaja ja ministeri Anni Sinnemäki toimii Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestarina. Sinnemäki on toiseksi suosituin ehdokas Helsingin uudeksi pormestariksi.

Suosinta tyypillinen korruption muoto Suomessa

Tyypillisimpiä korruption muotoja Suomessa ovat suosinta, hyvä veli -verkostot, luottamusaseman väärinkäyttö ja virkavelvollisuusrikkeet. Vaikka näkyvää ”katutason korruptiota”, kuten lahjontaa, ei Suomessa juurikaan ilmene, korruptiota esiintyy yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja monella alalla.

Suomessa esiintyvälle korruptiolle on usein ominaista se, että toimitaan muodollisesti lain mukaan, mutta silti epäeettisesti.

Rakenteellinen korruptio puolestaan on järjestelmille ja instituutioille tyypillinen korruption muoto, joka hyödyntää laillisissa rakenteissa olevia mahdollisuuksia. Rakenteellisen korruption piirteitä esiintyy esimerkiksi poliittisissa virkanimityksissä, poliittisessa rahoituksessa, julkisissa hankinnoissa sekä epävirallisissa päätöksentekoverkostoissa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit