Kotimaa Politiikka

Vihreiden puoluekokous ei hyväksynyt kannabiksen myynnin laillistamista – huumemyönteinen linja säilyy

Kuva Shutterstock.

Huumeiden käyttöä edistävä Vihreät kannattaa edelleen käytön ja omaan käyttöön kasvatuksen rangaistavuuden poistamista. Keskustapuolueen kansanedustaja näkee kannabiksen kasvatuksessa maaseudulle mahdollisuuden.

Vihreiden käynnissä oleva puoluekokous ei hyväksynyt aloitetta kannabiksen myynnin laillistamiseksi. Puolueen huumausainemyönteinen linja ei kuitenkaan muutu. Vihreät haluavat edelleenkin, että kannabiksen käytöstä, pienten määrien hallussapidosta sekä kasvatuksesta omaan käyttöön ei rangaista.

Vihreiden mielestä rangaistavuuden poistaminen ei kuitenkaan rajoitu kannabikseen. Laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei pidä rangaista, puolueen puheenjohtaja, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo totesi lokakuussa 2019.

Vihreiden hallituskumppanin Keskustan kansanedustaja Lapista, Mikko Kärnä, pitää vihreiden kannabis-keskustelua mielenkiintoisena. Kärnä näkee kannabiksessa maaseudulle, keskustapuolueen entiselle ydinalueelle, valtavan mahdollisuuden.

– Olisiko sen kasvatuksessa elinvoimaa maaseudulle? kaupunkilaisliberaalin puolueen Kärnä pohtii Twitterissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit