Kotimaa Politiikka

Vihreiden Yanar vaatii maassa laittomasti olevien terveydenhuoltoa maanlaajuiseksi

Kuva Wikimedia Commons

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar vaatii maassa laittomasti olevien terveydenhuoltoa maanlaajuiseksi.

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar jätti tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen paperittomien terveydenhuollosta. Hänen mukaansa perustuslain ja Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten nojalla on kiistatonta, että oikeus terveyteen on perus- ja ihmisoikeus, joka kuuluu jakamattomasti jokaiselle.

Tällä viikolla Helsingin kaupunginvaltuusto teki päätöksen paperittomien terveydenhoidon laajentamisesta. Päätöksen myötä paperittomat saavat akuutin päivystyshoidon lisäksi esimerkiksi rokotteet ja kroonisten sairauksien hoidon.

Helsingin päätös on vastuullinen ja inhimillinen. Mutta on erityisen tärkeää, että me eduskunnassa turvaamme heikossa asemassa olevien ihmisten tilanteen maanlaajuisesti, Yanar kertoo.

Yanarin mukaan “paperittomuus on pysyvä osa yhteiskuntaamme, sillä sitä on luotu aktiivisesti poliittisilla linjauksilla”.

Hallitus on toimillaan lisännyt paperittomien määrää mm. tiukentamalla tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen edellytyksiä sekä vaikeuttamalla oleskeluluvan saamista kansainvälisen suojelun perusteella, Yanar toteaa.

Nyt on aika pitää ihmisoikeuksista kiinni myös muualla Suomessa, vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar selittää.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset