Eurooppa Maahanmuutto

Viimeöistä palautuslentoa Arlandasta Kabuliin yritettiin häiritä

Viime yönä käytiin Ruotsinkin mittakaavassa erikoinen näytelmä. Poliisi saattoi Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta Arlandan lentokentälle 12 afgaania, jotka palautettiin Afganistaniin. Lennon päämäärä oli Kabul.

Jostain syystä juuri tämän palautuslennon tiimoilta on syntynyt eräänlainen vastarintaliike #vi står inte ut (= emme siedä/ emme kestä) ja liike ilmoitti aiemmin illalla esimerkiksi Refugees Welcome -palstalla tekevänsä kaikkensa, jotta lentoa ei saataisi ilmaan. Kyse on siitä, että maahanmuuttovirasto muuttaa torstaina kielteisten päätösten toimintatapoja, ja turvapaikanhakijat voivat valittaa päätöksestään vielä kerran. Liike pyrki pitämään lennon maassa ja sitä myöten saamaan afgaaneille lisäaikaa ja vielä yhden mahdollisuuden jäädä Ruotsiin.

Illan aikana Märstan säilöönottoyksikön pihamaalle kokoontui kolmisenkymmentä mielenosoittajaa polttamaan kynttilöitä ja heiluttelemaan plakaatteja. Tunnelma oli siinä määrin kiivas, että poliisi noukki muutaman aktivistin putkaan. Kuljetus Märstasta lähti liikkeelle normaalisti ja Arlandassa vitos terminaali eristettiin siten, että aktivistit eivät voineet häiritä lentoa. Arlandan kentällä oli laitettu lisäksi erikoisjärjestelyjä, sillä Refugees Welcome -ryhmä yritti vähän ennen koneen lähtöä löytää palstansa kautta lentokenttähenkilökuntaa, joka olisi voinut viivyttää koneen lähtöä.

Kummallisinta tässä tapahtumassa on se, että ainakin muutama palautettavista on jäänyt kiinni ikänsä valehtelemisesta. Ruotsin valtamediassa suurta sympatiaa kerännyt nyrkkeilijä Mustafa Naubi väitti olevansa 17-vuotias tullessaan maahan (nyt 18-vuotias), mutta maahanmuuttoviraston ikätestien mukaan mies on vähintään 20.

Vaikka tämä palautuslento saatiin ajoissa ilmaan, on Ruotsissa kuitenkin olemassa potentiaalisia ryhmiä, jotka voivat tehdä mitä vaan pitääkseen maassa kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat.

img_0007

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit