Eurooppa Rikos

Viisi alaikäistä syyllistyi Saksassa joukkoraiskaukseen

Kuva Wikimedia Commons.

Saksassa Mülheimissa tapahtui viime perjantaina joukkoraiskaus, jossa viisi alaikäistä maahanmuuttajapoikaa raiskasi 18-vuotiaan naisen. Kaupungissa vaaditaan tapauksen johdosta keskustelua ulkomaalaisten oikeudesta maahantuloon, vaikka kyseessä olisivat EU-maan kansalaiset.

Mülheimissa Ruhrin alueella, Düsseldorfin ja Essenin lähistöllä tapahtui myöhään viime perjantaina joukkoraiskaus, jossa tekijöinä oli kaksi 12-vuotiasta ja kolme 14-vuotiasta poikaa. Uhri, 18-vuotias nainen jouduttiin toimittamaan sairaalaan. Naisen kimppuun käytiin Mülheimin vanhassa kaupungissa erään leikkikentän viereisessä metsikössä, josta havaittiin paikan päältä kaksi poikaa ja uhri. Poliisit hälytti paikalle naapurusto, jonka huomion herätti koiran haukunta.

Paikalta paenneet pojat saatiin kiinni ja poliisi vei heidät kuulusteluihin poliisilaitokselle. Sittemmin pojat toimitettiin koteihinsa. Saksan rikoslain mukaan 14-vuotias voidaan haastaa oikeuteen rikosasiassa. Sitä nuoremmat eivät itse ole rikosvastuussa. Nyt on ilmoitettu syytteen nostamisesta yhtä 14-vuotiasta vastaan, joka on pidätettynä, epäiltynä raiskauksesta ja koska hänen tiedetään jo aiemmin syyllistyneen seksuaaliseen häirintään.

Kahden 12-vuotiaan perheelle on tarjottu apua tilanteen johdosta. Perheet eivät alun perin halunneet ottaa sitä vastaan eivätkä suostuneet päästämään sosiaalityöntekijöitä kotiinsa. Viranomaisten mukaan huostaanotto ei ole mahdollinen, koska ei ole syytä olettaa poikien olevan vaarassa. Huostaanotto voi tapahtua, mikäli tilanteen oletetaan olevan vanhemmille kestämätön.

Kuluvan päivän mittaan on uutisoitu, että raiskauksessa mukana olleiden 12-vuotiaiden perheet ovat lopulta hyväksyneet tarjotun sosiaaliavun. On myös kerrottu, että tutkintavankeudessa oleva 14-vuotias on suostunut hoito-ohjelmaan.

Kaikki pojat ovat bulgarialaisia. Tapaus muistuttaa lähistöllä Velbertin kaupungissa tapahtunutta viimevuotista raiskausta, jossa kahdeksan, niinikään bulgarialaista alaikäistä poikaa raiskasi 13-vuotiaan tytön. Pojat tuomittiin erisuuruisiin sakkorangaistuksiin.

Syytä keskustella ulkomaalaisten oikeudesta maahantuloon

Mülheimin kaupunginvaltuuston BAMH-ryhmä vaatii, että raiskaustapauksen johdosta olisi syytä keskustella ulkomaalaisten oikeudesta maahantuloon, vaikka kyseessä ovat EU-maan kansalaiset. Unionin sisäinen muutto-oikeus perustuu työnhakuun. Sen sijaan ei ole tarkoitus, että maahan suuntautuu muuttoliikettä, jossa vanhemmat suhtautuvat välinpitämättömästi rikolliseen toimintaan. Ryhmä vaatii julkisuuteen tietoa, missä kouluissa pojat ovat olleet oppilaina.

Ryhmä koostuu kuudesta valtuutetusta kaikkiaan 55-jäsenisessä valtuustossa. Mukana on entisiä CDU:n jäseniä ja muista ryhmistä mukaan liittyneitä. Bürgerlicher Aufbruch Mülheim (Mülheimin Kansalaisaloite, BAMH) ei kuulu mihinkään puolueeseen. Myös paikallinen AfD on vaatinut täydellistä selontekoa tapahtuneesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa