Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán baijerilaisen CSU:n kokouksessa: ”Demokratia ei toimi, kun johtajat toimivat ihmisten tahtoa vastaan”

Seeon, 5.1.2018. Horst Seehofer (vas.), Viktor Orbán ja Alexander Dobrindt. Kuva Máthé Zoltán / Unkarin hallitus
Unkaria ja Baijeria yhdistää perinne, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi perjantaina tapaamisessaan Saksan kristillissosiaalisen unionin (CSU) johtajien kanssa.

Viktor Orbán tapasi perjantaina Seeonissa Baijerissa CSU:n johtajan ja Baijerin pääministerin Horst Seehoferin sekä CSU:n parlamenttiryhmän puheenjohtajan Alexander Dobrindtin. Keskustelut sivusivat muun muassa siirtolaisuuskysymystä sekä alueiden bilateraalikauppaa.

Unkarin pääministerin mukaan siirtolaisuusasiasta on tullut ”demokratiaongelma” Euroopassa.

Demokratia ei toimi, kun johtajat toimivat ihmisten tahtoa vastaan, hän sanoi.

Orbánin mukaan vuodesta 2018 tulee ”kansan tahdon palauttamisen vuosi”, jolloin ”ihmiset pakottavat [poliitikot] tekemään tahtonsa mukaisia, siirtolaisia koskevia päätöksiä”.

Hänen mukaansa ihmisten tahto on selkeä: ”He eivät halua elää terrorismin uhan alaisena, vaan haluavat turvallisuutta, he haluavat että rajoja turvataan ja ne, joilla ei ole oikeutta oleskella Schengen-alueella, poistetaan”.

Hän ehdotti myös, että laittomat siirtolaiset tulee palauttaa lähtömaihinsa, missä he voivat aloittaa uuden elämän.

Orbánin mukaan Unkari on koko ajan toiminut Schengen-sopimuksen mukaisesti: ”Rakensimme aidan ja vahvistimme rajamme, kun taas muualla Euroopassa oli maita, missä juhlittiin kaaosta ja laittomuutta”.

Unkarin pääministeri kommentoi Saksan politiikkaa ja sanoi, että Unkari ei koskaan käyttäytyisi epäkunnioittavasti ja sekaantuisi Saksan sisäisiin asioihin.

Saksalaiset poliitikot päättävät Saksaa koskevista asioista, hän totesi.

Horst Seehofer sanoi haluavansa tiivistää Baijerin ja Keski-Euroopan kansojen yhteistyötä. Hänen mukaansa Baijerilla on myös taloudellista mielenkiintoa V4-maihin, sillä sen kauppavaihto V4-maiden kanssa ylitti kauppavaihdon Ranskan ja Britannian kanssa.

Alexander Dobrindt puolestaan sanoi Unkarin puolustavan EU:n ulkorajoja lakien mukaisesti.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa