Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: Ei enää tukea EPP:n Manfred Weberille EU-komission johtoon

Heinz-Christian Strache ja Viktor Orbán. Kuva via Viktor Orbán.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on ilmoittanut, että hän ei tue enää EPP:n saksalaista Manfred Weberiä (CSU) EU-komission johtoon. Orbánin mukaan Weber on tehnyt selväksi, että ei halua EU-komission johtoon Unkarin äänillä.

Heinz-Christian Strache ja Viktor Orbán. Kuva via Viktor Orbán.

Tapaamisessaan tänään Itävallan Vapauspuolueen (FPÖ) johtajan Heinz-Christian Strachen kanssa Budapestissä Viktor Orbán (Fidesz) sanoi puolueensa vetäneen tukensa pois Weberiltä, kertoo Junge Freiheit.

– Etsimme uutta ehdokasta, Viktor Orbán sanoi.

Orbán on toistaiseksi kannattanut Weberiä EU-komission johtoon siitä huolimatta, että Weber on tukenut Unkarin erottamista EPP:stä. Nyt Orbánin mitta on täyttynyt.

Viktor Orbán on varoittanut EPP:tä yhteistyöstä vasemmiston kanssa, mistä hänen mukaansa seuraisi EPP:n itsemurha. Orbán on kääntynyt italialaisen Lega-puolueen johtajan Matteo Salvinin ja tämän Kohti tervettä järkeä -aloitteen suuntaan, jonka tarkoituksena on koota Euroopan kansallismieliset puolueet saman sateenvarjon alle Euroopan parlamentissa toukokuun 26. päivän europarlamenttivaalien jälkeen.

Angela Merkel (CDU) ja CDU:n johtaja Annegret Kramp-Karrenbauer ovat vastustaneet Orbánia,  ja he ovat myös sanoneet, että toukokuun 26. päivän jälkeen yhteistyö Salvinin aloitteeseen kuuluvien puolueiden kanssa ei tule kyseeseen.

Toukokuun 26. päivänä pidettäviä europarlamenttivaaleja on luonnehdittu ratkaiseviksi vaaleiksi Euroopan tulevaisuuden kannalta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa