Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: EU on tehnyt vakavia virheitä

Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

Viktor Orbánin mukaan talous- ja maahanmuuttopolitiikka kuten myös ”kansallisvaltioiden kunnioittaminen” ovat edelleen ongelmia Euroopan unionissa, mutta EU-johdon vaihduttua mahdollisuudet ratkaisujen löytämiseen ovat hieman paremmat kuin ennen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán antoi kommenttinsa Euroopan neuvoston kokouksen kestäessä tiistaina. Euroopan neuvosto nimitti saksalaisen Ursula von der Leyenin Euroopan komission puheenjohtajaksi, Belgian pääministeri Charles Michelin Euroopan neuvoston ja Espanjan ulkoministeri Joseph Borrellin Euroopan unionin ulkoasioiden korkeaksi edustajaksi.

Pääministeri Orbánin mukaan talous- ja maahanmuuttopolitiikka sekä ”kansallisvaltioiden kunnioittaminen” ovat edelleen ongelmia Euroopan unionissa, mutta EU-johdon vaihduttua mahdollisuudet ratkaisujen löytämiseen ovat hieman paremmat kuin ennen.

Tulevaisuudessa kuitenkin tullaan näkemään taisteluja erilaisten mielipiteiden vallitessa, pääministeri sanoi.

– On saavutettu merkittävä voitto, mutta seuraavat väittelyt käydään kansainvälisestä politiikasta, pääministeri totesi.

Viktor Orbán painotti Visegrád-maiden merkitystä Euroopan unionissa. Tšekin, Unkarin, Slovakian ja Puolan liitto on pääministeri Orbánin mukaan menestystarina, sillä kansallisvaltioiden ryhmä osoittaa solidaarisuutta toisilleen.

Unkarin pääministeri ylisti V4-puheenjohtajamaa Tšekin pääministeri Andrej Babišia, joka on tehnyt hyvää työtä pitäessään V4-ryhmän yhtenäisenä. V4-maat yhdessä edustavat noin 63 miljoonan ihmisen väestöpohjaa, ja maiden yhteenlaskettu kaupankäyntivolyymi on suurempi kuin Saksan, Ranskan tai Italian. V4-maiden talouskasvu on EU-alueen suurinta ja työttömyyden väheneminen nopeinta, pääministeri muistutti.

Lähde Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa