Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: Euroopassa on maita, joissa elämä on turvallista ja sellaisia, missä näin ei ole

Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.
Viktor Orbán puhui rajapoliisien valatilaisuudessa Budapestissä maanantaina.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán puhui maanantaina Budapestin Sankarten aukiolla, kun 227 uutta rajapoliisia vannoi valan.

Euroopassa on nykyään kahdenlaisia maita: sellaisia, missä elämä on turvallista ja niitä, missä se ei ole, Orbán sanoi.

Pääministeri painotti puheessaan, että tulevina vuosina turvallisuus tulee olemaan yksi Euroopan arvoista merkittävimpiä. Ei ainoastaan unkarilaisten perheiden rauhallinen ja ennustettava elämä riipu siitä, vaan myös Unkarin taloudellinen menestys.

Vain ne, jotka saapuvat laillisesti ja lakejamme kunnioittaen, voivat läpäistä rajamme, pääministeri sanoi.

Orbán kertoi valaa vannoville rajapoliiseille, että jopa kaikkein suurimpien koettelemusten keskellä, heidän tulee pysyä uskollisina maalleen ja valalleen.

Hän sanoi myös, että he voivat olla ylpeitä valastaan, sillä he ovat sitoutuneet puolustamaan kaikkein tärkeimpiä asioita, unkarilaisten perheiden turvallisuutta, kansalliseen kulttuuriin pohjautuvaa elämäntapaa sekä yhteisöä, jonka perusta on tuhatvuotiaassa kristillisessä perinnössä.

Meille unkarilaisille tämä kaikki on saanut aikaan kestävän perustan, jonka päälle voimme rakentaa Unkarin turvallisen tulevaisuuden, Orbán sanoi.

Te kuulutte nyt valantehneinä jäseninä erääseen Euroopan menestyksekkäimmistä ja kunnioitetuimmista poliisivoimista, Unkarin pääministeri Viktor Orbán päätti puheensa.

Unkarin hallitus

  • 549
    Shares