Eurooppa

Viktor Orbán haluaa rajoittaa Euroopan parlamentin valtaa – ”Brysselillä on liian kiire taistellessaan itseään ja jäsenvaltioita vastaan”

Kuvituskuva. Kuva MTI.

Brysselin byrokraatit ovat luomassa Euroopan supervaltiota kansallisvaltioiden Euroopan sijaan, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi lauantaina ja vaati, että ”kansalliset demokraatit” vastustavat imperiumien tekijöitä, jotka puolestaan ​​ovat ”demokratian vastustajia”.

Viktor Orbán totesi Unkarin itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestetyssä konferenssissa, että Eurooppa ”kulttuurimuodostelmana” on ”upea” eikä ”sitä voida kopioida”. Eurooppa on ikuinen, hän lisäsi.

Euroopan unioni oli alussa poliittinen elin, jonka valtiot perustivat puolustamaan taloudellisia ja sotilaallisia etujaan toisen maailmansodan jälkeen, kun Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kilpailivat keskenään mantereella.

– EU luotiin varmistamaan, että eurooppalaiset päättävät jälleen kerran Euroopan kohtalosta, hän sanoi.

EU on kuitenkin harhautunut alkuperäisestä tarkoituksestaan.

– Olemme matkalla imperialistiseen Euroopan unioniin, pääministeri Orbán sanoi ja lisäsi, että EU-virkamiehet rakentavat eurooppalaista ”supervaltiota”, mihin kukaan ei ole antanut heille lupaa.

– Brysselin imperiumin rakentaminen johtaa väistämättä demokratian puutteeseen, pääministeri Orbán sanoi

EU:ta tuleekin auttaa pääsemään takaisin alkuperäiseen uomaansa.

– Meidän on parannettava ja muutettava sitä ja johdettava se takaisin entiselle polulle.

Euroopan viimeiset vapaustaistelijat

Orbán puhui Unkarin itsenäisyydestä ja sanoi, että ”tänään on Unkarin vapauden päivä, kolmekymmentä vuotta kylmän sodan voittamisesta”.

Pääministerin mukaan vapaus ei vain syntynyt vaan se voitettiin, ja kommunismi ei kuollut vaan se kaadettiin.

– Olemme tänään samat kuin olemme aina olleet: Euroopan viimeiset vapaustaistelijat. Euroopan historia ei yksinkertaisesti muuttunut; muutimme sen.

Tšekin tasavallan entistä presidenttiä Václav Klausia siteeraten hän sanoi, että ihminen, perhe ja kansa olivat ”hyökkäyksen kohteena” kaikilla rintamilla, mikä vaaransi Euroopan tulevaisuuden.

Orbán korosti, että vapaustaistelijoiden tarve Euroopassa ei ole kadonnut mihinkään. Hän tarkensi, että Brysselillä on liian kiire kun se ”taistelee itsensä ja jäsenvaltioiden kanssa, pitää luentoja ja uhkailee, painostaa ja määrää sakkoja”. Hän kutsui tätä ”itsetuhoiseksi vallan väärinkäytöksi”.

Pääministeri Viktor Orbán myös lähetti tervehdyksen Václav Klausille hänen 80-vuotispäivänään muistuttaen, että Euroopassa on käynnissä ”toinen vapaussota” ”32 pitkän vuoden jälkeen”.

– Tällä kertaa taistelemme kristillis-konservatiivisten perinteidemme, suvereenien kansallisvaltioiden ja Keski-Euroopan identiteetin suojelemiseksi, Orbán sanoi tervehdyksessään.

Lähteet Daily News Hungary, About Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit