Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán ja Matteo Salvini Budapestissä: Euroopan rajoja tulee suojella siirtolaisinvaasiota vastaan

Matteo Salvini ja Viktor Orbán Röszken raja-asemalla. Kuva Balázs Szecsődi / Unkarin hallitus.

Viktor Orbán ja Matteo Salvini tapasivat tänään Budapestissä.

Unkarin Fidesz-puolueen johtaja Viktor Orbán ja Italian Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini tapasivat tänään Budapestissä. Kansallismieliset puoluejohtajat ilmaisivat yhteisen kantansa vahvojen kansallisvaltioiden tärkeydestä, eurooppalaisen kristillisen kulttuurin säilyttämisestä ja Euroopan rajojen puolustamisesta, kertoo Hungary Today.

Orbán kertoi puoluejohtajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa molempien maiden olevan vakuuttuneita siitä, että vahvat ja menestyksekkäät kansallisvaltiot ovat Euroopan peruskallio.

– Maanosan tulee asettaa Euroopan kristillisyydelle perustuvat kulttuurit etusijalle, ja Euroopan rajoja tulee puolustaa ”siirtolaisten invaasiolta”, Orbán sanoi.

Matteo Salvini ja Viktor Orbán Röszken raja-asemalla. Kuva Balázs Szecsődi / Unkarin hallitus.

Orbán ylisti Salvinia tämän ansioista mereltä käsin tapahtuvan siirtolaisuuden pysäyttämisessä, kun puolestaan Unkari on tehnyt saman maalla.

Fideszin johtaja muistutti, että eurooppalaisten olisi parempi kuunnella Italiaa ja Unkaria kuin Ranskan presidentti Emmanuel Macronia, kun kyseessä on rajojen suojaaminen.

Matteo Salvini sanoi, että Eurooppa ei tarvitse siirtolaisten uudelleensijoittamisjärjestelmää vaan sen sijaan Euroopan, joka on kykenevä suojaamaan rajansa maalla ja merellä.

Salvini kehui Unkaria ja sanoi maan sinetöineen rajansa nopeasti ja tehokkaasti vuonna 2015 alkaneen siirtolaisvyöryn jälkeen.

Matteo Salvini sanoi tilanteen muuttuvan myös muualla Euroopassa toukokuun 26. europarlamenttivaalien jälkeen.

– Tavoitteenamme on määritellä EU ja sen muutos sekä tarjota vaihtoehtoja Euroopan nykyjohdolle, Salvini painotti ja jatkoi muistuttamalla Italian ja Unkarin yhteisestä kannasta : – Uuden Euroopan tulee suojata ulkorajojaan sekä maalla että merellä toukokuun 27. päivän jälkeen.

Puoluejohtajat tutustuivat päivän aikana myös Unkarin kuuluisiin rajavarustuksiin Röszken raja-asemalla. Video on tekstitetty englanniksi.

2.5 klo 22:09 lisätty Viktor Orbánin video

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa