Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: ”Jos tekisin Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa, olisin työtön”

Viktor Orbán, kuva European Council Audiovisual Services; Angela Merkel, kuva Wikimedia Commons.
Unkarin pääministeri sanoo, että jos hän tekisi samanlaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin Saksan liittokansleri Angela Merkel, hän olisi nyt työtön.

Unkarin pääministeri, tiukan maahanmuuttopolitiikan kannattaja Viktor Orbán sanoi saksalaisen Bildin haastattelussa , että ”jos tekisin samanlaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin teidän liittokanslerinne, kansa heittäisi minut samana päivänä ulos toimistosta”. Asiasta kertoo DW.

Orbán viittasi Saksan liittokansleri Angela Merkelin päätökseen avata Saksan rajat kolmansista maista saapuville turvapaikanhakijoille ja siirtolaisille vuonna 2015 sekä Merkelin ”Wir schaffen das” – ”Me selviämme siitä” -politiikkaan.

Unkarin pääministeri sanoi myös, että siirtolaisuus  ei ole koko Euroopalle kuuluva yhteinen asia vaan jokaisen Euroopan unionin jäsenvaltion oma asia. EU on vuodesta 2015 saakka yrittänyt saada aikaan yhteistä maahanmuuttopolitiikkaa ja toistuvasti epäonnistunut siinä [kansallisvaltioiden onneksi – toim. huom].

Orbánilla on myös maahanmuuttopolitiikassa unkarilaisten vahva tuki takanaan, sillä yli puolet unkarilaisista kannattaa kristilliskonservatiivista Fidesz-KDNP -hallituskoalitiota.

  • 429
    Shares

Liity kannattajajäseneksi