Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: ”Kiista EPP:n kanssa voi osoittaa, että paikkamme ei ole EPP:ssä vaan sen ulkopuolella”

Viktor Orbán Helsingissä 8.11.2018. Kuva Koszticsák Szilárd / MTI

Kokoomuksen Petteri Orpo on vaatinut EPP:tä erottamaan Viktor Orbánin Fidesz-puolueen EU-parlamenttiryhmästä. Orbán haluaa muuttaa EPP:tä hyväksymään myös maahanmuuttokriittiset voimat, mutta on myös valmis lopputulokseen, jossa Fidesz hakee liittolaisia EPP:n ulkopuolelta.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi perjantaina Kossuth Radion lähetyksessä, että hänen johtamansa kristilliskonservatiivinen Fidesz-puolue on maahanmuuttomyönteisten voimien hyökkäyksen alaisena.

Pääministerin mukaan maahanmuuttomyönteiset voimat pyrkivät muuttamaan koko EPP- EU-parlamenttiryhmän (EPP, European People’s Party, Euroopan kansanpuolue) maahanmuuttomyönteiseksi organisaatioksi, minkä kehityksen unkarilaiset haluavat estää.

Kokoomuksen Petteri Orpo on vaatinut EPP:tä erottamaan Fideszin. Orpon mukaan Orbán ja Fidesz loukkaavat EPP:n arvopohjaa.

Viktor Orbán ei kuitenkaan näe linjalleen vaihtoehtoja.

– Kun kyseessä on maahanmuutto ja kristillisten arvojen suojelu, kompromissit eivät ole mahdollisia.

– Emme halua sekaväestöä, emme halua siirtolaisuutta, haluamme säilyttää turvallisuutemme, ja perhepolitiikkamme avulla pystymme varmistamaan Unkarin biologisen tulevaisuuden ilman siirtolaisia.

Viitaten EPP:n maahanmuuttomyönteiseen liberaalisiipeen, johon Kokoomuskin kuuluu, pääministeri sanoi muutamien EPP:n puolueiden haluavan luoda sekaväestön Eurooppaan ja tuoda alueelleen siirtolaisia.

– Unkari oli ensimmäinen, joka osoitti, että siirtolaisuus voidaan pysäyttää, ja siksi olemme nyt näiden keskustelujen kohteena, Orbán sanoi.

Pääministeri Orbán sanoi haluavansa muuttaa ja uudistaa EPP:tä siten, että se voisi hyväksyä myös siirtolaisvastaisia voimia, mutta ”lopputuloksena voi olla myös se, että Unkarin paikka ei ole EPP:ssä vaan sen ulkopuolella”. Tässä tapauksessa Orbán sanoo aloittavansa keskustelut liittoutumisesta Puolan kanssa, joka on myös joutunut Brysselin tähtäimeen maahanmuuttopolitiikkansa ja oikeuslaitosuudistuksensa vuoksi.

Rajavalvonta tulee palauttaa kansallisvaltioille

Orbán näkee, että koska EU-komissio on ollut kyvytön puolustamaan Eurooppaa laittomalta siirtolaisuudelta, rajavalvonta tulee palauttaa EU-jäsenvaltioille Frontexille, EU:n rajavalvontaviranomaiselle keskittämisen sijaan. Hänen mukaansa kansallisvaltiot ovat kykeneviä valvomaan sekä omia että Schengen-rajoja, EU:n ulkorajoja.

Pääministeri Orbán painotti myös vastuunkantoa rajavalvonnasta ja sisäisestä turvallisuudesta.

– Jos sisäministerit olisivat olleet vastuussa siirtolaisuudesta viimeisten 3-4 vuoden aikana, Eurooppa olisi nyt paljon suojatumpi, turvallisempi paikka.

Orbán varoitti Unkaria omaksumasta liberaalin Lännen maahanmuuttomyönteistä linjaa.

– Jos suljemme silmämme, päädymme samaan tilanteeseen kuin Länsi, missä maahanmuuttajista on tullut äänestäjiä, ja Euroopan vasemmisto palvelee nyt heidän tarkoitusperiään.

Lähde Hungary Today, Twitter

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa