Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán neuvottelee uudesta EU-parlamenttiryhmästä

Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

Unkarin hallitseva Fidesz-puolue etsii uutta ryhmää EU-parlamentissa ja käy neuvotteluja konservatiivisten poliittisten voimien kanssa.

Pääministeri Viktor Orbán kertoi tunnusteluista perjantaina. Keskiviikkona Orbánin Fidesz-puolue lähti parlamentin suurimmasta poliittisesta ryhmästä (EPP) sen jälkeen, kun ryhmittymä oli hyväksynyt uudet säännöt, jotka mahdollistaisivat Fideszin sulkemisen ryhmästä yksinkertaisella enemmistöllä.

Orbán sanoi, että uudesta ryhmästä on keskusteltu muun muassa italialaisen Lega-puolueen Matteo Salvinin kanssa, jonka puolue kuuluu Identiteetti- ja demokratia -ryhmään (ID) EU-parlamentissa.

Myös eurokriittinen Euroopan konservatiivit ja reformistit (ECR), johon kuuluvat myös Puolan laki ja oikeus -puolue (PiS) ja Giorgia Melonin johtama Italian veljet -puolue (FdI), on tehnyt selväksi, että se ottaisi Unkarin edustajat avosylin vastaan.

– Meidän ei tarvitse kiirehtiä, Orbán kertoi.

Hänen mukaansa tavoitteena on, että Euroopassa olisi oltava poliittinen koti Fideszille ja muille samanmielisille, jotka eivät halua laittomia siirtolaisia ja jotka haluavat suojella perinteisiä perheitä.

Lähteet Daily News Hungary, Hungary Today, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa