Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: ”Nyt on aika johtaa Unkari uuteen aikakauteen”

Viktor Orbán Tusnádfürdõssä. Kuva Veres Nándor / MTI
Jokavuotisessa puheessaan Bálványosin kesäyliopistossa Unkarin pääministeri Viktor Orbán muistutti neljän viime vuoden olleen vakauttamisen aikaa, mutta nyt on hänen mukaansa aika johtaa Unkari uuteen aikakauteen.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi puheessaan, että hallitus haluaa Unkarin olevan maailman parhaiden maiden joukossa.

– Unkarin satavuotinen eristäytyneisyys on ohi … Yksi tavoitteistamme on saattaa Unkari maailman viiden parhaan maan joukkoon vuoteen 2030 mennessä, Orbán sanoi kutsuen muut Keski-Euroopan alueen maat liittymään mukaan Karpaattien alueen kehittämisponnistuksiin. Hänen mukaansa väestön väheneminen tulee pysäyttää. Unkarin armeijan edelleen kehittäminen on myös korkealla hänen prioriteeteissaan.

Kuva Veres Nándor / MTI

Karpaattien alueen kehittämisen jälkeen seuraavana Orbánin listalla on uuden vahvan ja turvallisen Keski-Euroopan rakentaminen. Hänen mukaansa tämä ponnistus perustuu muun muassa seuraaville teeseille: kaikilla Keski-Euroopan mailla tulee olla oikeus suojella kristillistä kulttuuriaan ja estää monikulttuuri-ideologia; kaikilla näillä mailla on oikeus suojella perinteistä perhemallia ja kaikilla lapsilla tulee olla oikeus isään ja äitiin; mailla on oikeus suojella talouksiaan; niillä on myös oikeus suojata rajojaan ja estää siirtolaisuus.

– Globalismille on vaihtoehtoja. Keski-Euroopan tie on itsenäisten kansallisvaltioiden liiton tie, Keski-Euroopan vahva mies huomautti.

”Euroopan johtajat ovat kyvyttömiä”

Pääministeri puhui myös Euroopan turvallisuudesta.

– Euroopan johtajat ovat kyvyttömiä. He ovat epäonnistuneet suojaamaan Eurooppaa siirtolaisuudelta. Euroopan eliitti on epäonnistunut, ja Euroopan komissio on tämän epäonnistumisen symboli, Orbán sanoi viitaten lausuntoonsa ”Euroopan komission päivät on luettu”.

Kuva Nándor Veres / MTI

Hänen näkemyksensä mukaan EU-komission tulisi olla tasapuolinen ja puolueeton, mutta Bryssel selkeästi suosii arvoliberalismia ja on biasoitunut Keski-Euroopan politiikkaa vastaan pyrkimyksissään kohti eurososialismia.

– Liberaalidemokratiasta on tullut liberaali epädemokratia, Orbán huomautti ja sanoi lännen uuden normin olevan sananvapauden estäminen ja sensuuri poliittisen korrektiuden nimissä.

”Nyt me olemme Euroopan tulevaisuus”

Orbánin mukaan liberaalidemokratialle on olemassa vaihtoehto: – Se on kristillisdemokratia, pääministeri sanoi ja jatkoi Unkarin osoittaneen maailmalle tämän vaihtoehdon realistisuuden.

– Kolmekymmentä vuotta sitten ajattelimme, että meidän tulevaisuutemme on Eurooppa. Nyt me olemme Euroopan tulevaisuus, Unkarin pääministeri Viktor Orbán lausui.

Katkelma pääministerin puheesta englanniksi tekstitettynä:

Unkarin hallitus

3.8 klo 1100 lisätty video

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa