Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: On parempi hallita kansan kanssa kuin kansaa vastaan

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva MTI/Máthé Zoltán
Unkarin pääministeri Viktor Orbán kertoi Kossuth Rádión haastatteluohjelmassa tulevista eurovaaleista, YK:n siirtolaisuussopimuksesta sekä Kiinan-vierailustaan.

Viktor Orbán kertoi Euroopan kansanpuolueen (EPP) kokouksesta Helsingissä ja painotti, että saksalainen konservatiivi, Manfred Weber, oli selkeästi parempi vaihtoehto komission puheenjohtajaehdokkaaksi kuin kilpailijansa, liberaali Alexander Stubb.

– Hän [Weber] on auttanut meitä kun olemme tarvinneet apua, joten oikea ratkaisu oli auttaa tällä kertaa häntä, Orbán sanoi.

Pääministeri muistutti, että Euroopan vasemmisto on aallonpohjassa, murtumassa, ja EPP puolestaan on tottunut voittamaan vaaleja, joten siitä aiheutuu perusteeton turvallisuuden tunne. Hänen mukaansa EPP ei ole vielä valmis eurovaaleihin, mutta konferenssi toimi hyvänä lähtökohtana vaalikampanjalle.

”Eurooppa on epäonnistunut pitämään laittomat siirtolaiset ulkopuolella”

Orbánin mukaan Eurooppa on epäonnistunut pitämään laittomat siirtolaiset ulkopuolella.

– Useissa maissa hallitukset eivät ole kysyneet kansalta maahanmuutosta, Orbán sanoi ja jatkoi, että Unkarissa on toimittu toisin.

– On parempi hallita kansan kanssa kuin ilman kansaa, tai kansaa vastaan, pääministeri Viktor Orbán muistutti.

”YK:n GCM-siirtolaisuussopimus on huono”

Pääministerin mukaan YK:n GCM-siirtolaisuussopimusluonnos on ”huono, ja ennen kaikkea se on huono ihmisille, joten asiassa tulee asettua ihmisten puolelle”. Ihmisiä tulee suojella laittomalta siirtolaisuudelta, terrorismilta sekä taloudellisilta vaikeuksilta.

Orbán kommentoi myös vastikään tapahtunutta Kiinan-vierailuaan.

– Keski-Eurooppa arvostetaan yhä enenevässä määrin,  pääministeri sanoi ja jatkoi: – Poliittinen vakaus on valtava voimavara … maailmassa, jossa vakaat hallitukset ovat vähissä.

About Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit