Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán Puolan-vierailullaan: ”Emme tahdo samanlaista sekaväestöä kuten lännessä”

Viktor Orban ja Beata Szydło. Kuva www.premier.gov.pl
Viktor Orbán kritisoi vieraillessaan Varsovassa perjantaina 22. syyskuuta 2017 EU:n turvapaikanhakijoiden kiintiöjärjestelmää ja lupasi puolustaa Puolaa EU:n sanktioilta.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán puhui Varsovassa virallisella Puolan-vierailullaan, jolloin hän tapasi pääministeri Beata Szydłon, presidentti Andrzej Dudan sekä Laki- ja Oikeus -puolueen (PiS) johtajan Jaroslaw Kaczynskin.

Emme tahdo sekaväestöä, jollaista luodaan läntisissä maissa. Me haluamme toisenlaisia ratkaisuja, joten kunnioittakaa sitä, hän sanoi.

Viitaten siihen, että turvapaikanhakijat ovat lähes yksinomaan muslimeja, hän sanoi, että ei halua nähdä kristillisen elementin hupenevan jatkuvasti Euroopassa.

Hyväksymme sen, että joistakin valtioista on tullut maahanmuuttovaltioita. Me emme halua olla sellainen, ja haluamme muiden hyväksyvän sen, mutta he haluavat meistä tulevan heidän kaltaisiaan, Orbán sanoi.

Puolan pääministeri Beata Szydło iski turvapaikkajärjestelmän kimppuun aivan kuten Orbán.

Hallitustemme valitsema koskien laitonta siirtolaisuutta on osoittautunut oikeaksi … toimiemme pohjana on kansalaistemme turvallisuus, hän sanoi.

EU-komissio on uhannut Puolaa sanktioilla hallitsevan Laki- ja Oikeus -puolueen (PiS) ajaman oikeusjärjestelmän uudistuksen vuoksi. Orbán lupasi puolustaa Puolaa asiassa, sillä hänen mielestään EU:lta puuttuu kunnioitusta Puolaa kohtaan ja sanktiot ovat poliittinen virhe.

EU:n kritiikillä ei ole perusteita. Kuulostaa jonkinlaiselta inkvisitiolta. Unkari ei koskaan tule tukemaan sellaista, hän sanoi.

Orbán toi ilmi, että turvapaikanhakijakiintiöt pakollisine uudelleesijoituksineen ja Puolan lakijärjestelmän uudistuksen estämisyritykset ovat osa laajempaa valtataistelua EU:ssa.

Me sanomme: vähemmän valtaa Brysselissä, enemmän valtaa jäsenvaltioissa. Sellaisena me näemme tulevien vuosikymmenien Euroopan. Lähtökohtamme vuoksi jotkut ovat ottaneet Puolan tähtäimeensä ja laittaneet liikkeelle poliittisen hyökkäyksen, hän sanoi.

Szydłon mukaan EU-komissio ylittää usein toimivaltuutensa, ja sitä ohjaavat poliittiset – ei tosiasioihin perustuvat – motiivit.

Kiristys ei johda mihinkään, hän sanoi.

Viktor Orbánin Puolan-vierailu oli jatkoa maiden kahdenkeskisille tapaamisille, jotka alkoivat tammikuussa.

Asiasta kertoi EU Observer.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit