Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: ”Siirtolaisille ei tule antaa senttiäkään”

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva MTI/Máthé Zoltán
Unkarin pääministeri sanoi perjantaina haastattelussa, että hän ei tue EU-budjettia, joka vie maanviljelijöiltä, tutkimukselta ja kehitykseltä ja alueelliselta kehitykseltä ja siirtää varat maille, jotka ottavat siirtolaisia.

Radiolähetyksessä puhunut Viktor Orbán sanoi EU:n budjettineuvottelujen vievän kauan aikaa ja huomautti, että yhteinen budjetti seitsemän vuoden ajalle täytyy kaikkien hyväksyä yksiselitteisesti.

– Niin kauan kuin unkarilaiset eivät anna hyväksyntää, budjettia ei tule, hän sanoi. Orbán jatkoi, että ”siirtolaisille ei tule antaa senttiäkään” EU:n yhteisistä varoista. Sen sijaan siirtolaisten vaatima ylläpito tulee kustantaa siirtolaisia vastaanottavien maiden omista budjeteista.

Kristillisdemokraattinen ideologia

Orbán sanoi, että maan hallituksen tavoitteet eivät ole muuttuneet ja että se jatkaa unkarilaisten ja kristillisten arvojen suojelemista eikä tule sallimaan muukalaisten siirtämistä maahan. Unkarin hallitus tulee hänen mukaansa tavoittelemaan täystyöllisyyttä, hyvin toimivaa taloutta, matalampia veroja ja korkeampia palkkoja. Lisäksi lapsiperheille tarjotaan tukea ja eläkkeitä korotetaan jos mahdollista.

Orbán sanoi hallituksensa pitävän kiinni kristillisdemokraattisista arvoista.

– Emme rakenna liberaalidemokratiaa vaan kristillistä demokratiaa, missä ihmisarvo tulee ensin, valta on hajautettu, vapaus on absoluuttinen arvo, perheitä tuetaan, globaalit ideologiat torjutaan, usko kansakunnan tärkeyteen vallitsee, hallitus taistelee täystyöllisyyden puolesta, naisten tasa-arvoa kunnioitetaan ja antisemitismi estetään, hän totesi.

Viktor Orbán painotti myös, että maahanmuutto ei ole ihmisoikeus, sillä kyse on kansallisesta turvallisuudesta.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa