Kulttuuri

Viktor Orbán: Suojelemme kristillistä kulttuuriamme, emme vetäydy betoniesteiden taakse, emmekä anna häiriköidä tyttäriämme

Kuva Károly Árvai, Gergely Botár / Unkarin hallitus
Viktor Orbán  kutsui eurooppalaisia suojelemaan kristillistä kulttuuria ja painotti, että Unkari “ei vetäydy betoniesteiden taakse” katsomaan kun sen naisia ja tyttäriä häiriköidään, kuten sen  monikulttuurisissa naapurimaissa tapahtuu.

Kristillisyys on kulttuuri ja sivilisaatio. Me elämme sen keskellä. Kyse ei ole siitä, kuinka moni käy kirkossa tai rukoilee. Kulttuuri on jokapäiväisen elämämme todellisuutta. Kristillinen kulttuuri määrittelee jokapäiväisen moraalimme, Unkarin pääministeri Viktor Orbán kirjoitti Magyar Időkin artikkelissa.

Orbán kohdisti kirjoituksensa osittain niille, jotka ovat ottaneet hänen nationalistisen politiikkansa tähtäimeensä ja käskyyn “rakasta muita niin kuin itseäsi” vedoten väittäneet, ettei Orbán voi sanoa olevansa kristitty ennenkuin sallii miljoonien muukalaisten asettua asumaan Eurooppaan.

He ovat unohtaneet käskyn toisen puolen – rakastakaa itseänne.

“Rakastakaa itseänne” tarkoittaa kaiken sen suojelemista, mitä me olemme ja keitä me olemme. Se tarkoittaa, että rakastamme maatamme, kansaamme, perheitämme, unkarilaista kulttuuria ja eurooppalaista sivilisaatiota.

Pääministeri viittasi muun muassa Saksan, Britannian, Ranskan ja Ruotsin massamaahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta johtuviin valtaviin ongelmiin.

Eurooppalaisen elämän perusta on hyökkäyksen alaisena.

Hän kirjoitti, että unkarilaiset eivät aio piiloutua betoniesteiden taakse seuraamaan kun Unkarin tyttäriä häiriköidään.

Emme halua joulutorejamme nimettäväksi uudelleen, emmekä todellakaan halua vetäytyä betoniesteiden taakse. Emme halua joulumessuihimme pelkoa ja epätoivoa. Emme halua että naisiamme ja tyttäriämme häiriköidään uuden vuoden juhlissa.

Pääministerin mukaan monet läntisen Euroopan johtajat ovat ottaneet maanosan tulevaisuuteen alistuneen asenteen ja he sanovat, että kehityksen suuntaa ei voi muuttaa. Unkarilla on hänen mukaansa toisenlainen suhtautuminen.

Unkarin tuhatvuotinen historia osoittaa, että me olemme toisenlaisia. Me olemme toisenlaisella matkalla. Lähtökohtamme on aina ollut se, että meillä on oikeus omaan elämään. Ja me suojelemme tätä oikeutta. Tämän vuoksi olemme tehneet vuosikausia töitä vahvistaaksemme Unkaria, saadaksemme sen seisomaan omilla jaloillaan.

Mitä tulee vuoteen 2018, teemme töitä älykkäästi, hienovaraisesti mutta päättäväisesti, jotta maamme säilyy kristillisenä ja unkarilaisena kulttuurina, ja teemme kaikkemme säilyttääksemme Euroopan eurooppalaisena.

Ulkoasua muokattu 26.12 klo 10:25

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset