Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: Tarvitsemme uuden EU-komission

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva MTI/Máthé Zoltán
Unkarin pääministerin mukaan tarvitaan uusi EU-komissio, jolla on toisenlainen lähestymistapa maahanmuuttoon. Orbanin mukaan nykyisen EU-komission päivien ovat jo luetut.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi Radio Kossuthin lähetyksessä Euroopan tarvitsevan uuden EU-komission, joka ei rankaise Euroopan rajoja suojelevia valtioita, kertoo puolalainen TVP.

– Tarvitsemme EU-parlamenttivaalien jälkeen EU-komission, joka ei rankaise Euroopan rajoja suojelevia valtioita, kuten Unkaria. Sen ei tule rangaista ketään ja jos silti halutaan rangaista jotakuta, niin olkoon sitten kohteena mieluummin ne, jotka päästivät Eurooppaan miljoonia maahanmuuttajia vastoin sitovia EU-lakeja. Tarvitsemme uuden komission, uutta ajattelua, uuden lähestymistavan, totesi pääministeri Orbán.

Viitaten EU-komission esitykseen, että ne jäsenvaltiot, jotka suostuvat siirtämään tuleviin EU:ssa sijaitseviin valvontakeskuksiin maihin nousseet maahanmuuttajat, saisivat 6 000 euroa tukea tulijaa kohden, totesi Orbán, että hänelle tulee tuossa mieleen koulun biologian kokeilut, joissa ”sammakon koipi vielä värähti”.

– Aivan yhtä tyhjän kanssa nuo, arvioi Orbán.

Hän huomautti kuitenkin, että tämä asia liittyy peruskysymykseen, mihin eurooppalaisten rahoja tulee käyttää.

– Ajattelutapa, että meidän tulisi antaa rahat maahanmuuttajille eurooppalaisten sijaan, on vaarallista, ja meidän on varmistettava, että seuraavissa vaaleissa syntyy sellainen parlamentti, joka ei lähde mukaan tuollaiseen hölynpölyyn ja hulluuteen, sanoi Unkarin pääministeri.

”Tämän komission päivät on jo luettu”

Orbánin mukaan ”tämän komission päivät on jo luettu”.

– Aika kaikelle mitä nykyisen komissio aloittaa, esittää tai suosittelee on kulunut jo loppuun, arvioi hän EU-komission päätöstä aloittaa rikkomusmenettelyt Unkaria vastaan maahanmuuttokriittisen lakipaketin vuoksi.

Pääministeri muistutti myös, että toukokuussa 2019 pidetään EU-parlamenttivaalit, ja silloin raukeaa myös nykyisen komission mandaatti.

– Meidän tulee kestää toukokuuhun asti, sanoi Orbán.

EU-komissio aloitti viime viikolla uuden prosessin Unkaria vastaan koskien EU-lakien rikkomista lakipaketin johdosta, joka tekee rangaistavaksi maahanmuuttajien tukemiseksi tarkoitetun toiminnan ja vaikeuttaa turvapaikkahakemuksen tekemistä.

Uusien säädösten mukaan jokainen, joka minkä tahansa järjestön nimissä tarjoaa apua henkilölle, joka haluaa hakea turvapaikkaa tai oleskelulupaa Unkarista, voi saada vankeustuomion.

  • 412
    Shares

Liity kannattajajäseneksi