Eurooppa Politiikka

Viktor Orbán: Unkari ei luovuta pois oikeutta hallita rajojaan

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva MTI/Máthé Zoltán
Unkarin pääministerin Viktor Orbánin mukaan maa ei luovuta pois oikeutta hallita rajojaan. Hänen mukaansa nykyinen EU-parlamentti elää viimeisiä hetkiään ja Eurooppa tarvitsee toisenlaisen parlamentin.

Hallitsemattoman maahanmuuton vankka vastustaja Viktor Orbán sanoi tänään TV-haastattelussa, että EU-parlamentissa Unkarin väitetyistä ihmisoikeusongelmista käydyssä keskustelussa oli selvää, että maahanmuuttomyönteisillä voimilla on Euroopan parlamentissa valtava enemmistö ja heidän lukumääränsä heijastuu äänestystulokseen.

– Vasemmisto kokonaisuudessaan on maahanmuttomyönteinen, mukaan lukien unkarilaiset vasemmistolaiset EU-parlamenttiedustajat, Orbán sanoi.

Orbán kuitenkin näkee tilanteen muuttuvan tulevien EU-parlamenttivaalien myötä.

– Euroopan parlamentti käyttää viimeisiä rippeitä sen moraalisesta auktoriteetista. He tuomitsevat maan oikeusvaltioperiaatetta koskevassa asiassa, mutta samalla eivät noudata omia sääntöjään. Tämä on tilanne tällä hetkellä. Se [EU-parlamentti] on kautensa lopussa, menneisyyttä, tarvitsemme toisenlaisen Euroopan parlamentin, toisenlaisen tulevaisuuden, Unkarin pääministeri Viktor Orbán muistutti.

Videon asetuksista saa englanninkielisen tekstityksen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit