Eurooppa Politiikka

Viktor Orbánin Fidesz-KDNP -koalitio kiri vakuuttavaan vaalivoittoon Unkarin parlamenttivaaleissa

Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus
Kun 95 prosenttia äänistä oli keskiyöllä laskettu, pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-KDNP -koalitio oli saamassa vakuuttavan vaalivoiton Unkarin parlamenttivaaleissa.

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin hallitseva Fidesz-KDNP -koalitio teki historiaa. Puolueet tulevat hallitsemaan Unkaria jo kolmatta kautta peräkkäin, kertoo About Hungary.

– Suuri taistelu on takana … Tänään Unkari on saanut suuren voiton, pääministeri Viktor Orbán sanoi julistaessaan puolueensa vaalivoittajaksi juuri ennen puolta yötä. – Olemme ottaneet ratkaisevan voiton. Olemme luoneet mahdollisuuden suojella Unkaria, pääministeri sanoi.

Kun 95 prosenttia äänistä oli laskettu, hallitseva kristilliskonservatiivinen Fidesz-KDNP -koalitio oli saamassa 133 paikkaa parlamentissa eli 2/3 enemmistön. Kansallismielinen Jobbik oli tulossa toiseksi 19,61 prosentilla lasketuista äänistä. Sosialistipuolue MSZP-Párbeszed oli saamassa 12,3 prosenttia, vihreä LMP 6,87 prosenttia ja demokraattinen koalitio DK 5,55 prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti oli asettumassa hieman yli 69 prosentin tuntumaan.

Pääministeri kiitti unkarilaisia luottamuksesta.

– Haluaisin kiittää erityisesti heitä, jotka rukoilivat puolestamme … Soli Deo Gloria, pääministeri sanoi ja kutsui väkijoukot laulamaan kanssaan Kossuth-hymnin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit