Eurooppa Maahanmuutto

Viktor Orbánin hallinto ei aio muuttaa Unkarin pakolaispolitiikkaa EU:n painostuksesta huolimatta

Raja-aitaa Unkarin ja Serbian rajalla. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus
Unkarin hallitus ei aio missään olosuhteissa muuttaa siirtolaispolitiikkaansa, koska se pitää Unkarin kansan ja Euroopan turvallisuutta tärkeimpänä.

”Euroopan unioni on ottanut käyttöön rikkomusmenettelyn Unkaria vastaan ja lähettänyt jo toisen kirjelmän, missä he asettavat jatkokysymyksiä liittyen lailliseen raja-aitajärjestelmään ja siirtymäalueisiin,” Unkarin valtion viestinnän valtiosihteeri Bence Tuzson sanoi.

Valtiosihteerin mukaan kysymyksiin tulee vastata 17. kesäkuuta mennessä.
”Viimeisimmässä kokouksessaan hallitus päätti olla muuttamatta siirtolaispolitiikkaansa, ja se on valmis tarvittaessa kohtaamaan komission rikkomusmenettelyt tai oikeuskäsittelyn,” hän jatkoi.
Unkarin hallitus saa tukea kansallisesta neuvoa antavasta kyselystä, johon on ottanut osaa jo 1 660 000 unkarilaista.
”Emme aio poistaa raja-aitoja, pidämme siirtymäalueet, tiukennetut maahantuloa koskevat lait, ja itse asiassa jatkamme Schengen-sääntöjen noudattamista ja suojaamme Euroopan unionin ulkorajoja,” Tuzson selvensi.
Bence Tuzson. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus

Tuzson sanoi, että terrorismin uhkasta Euroopassa on tullut pysyvä olotila, ja Manchesterin isku osoittaa, että jopa lapsista on tullut terrorismin kohde.

”Tätä ei voi hyväksyä,” hän sanoi.

Tuzsonin mukaan Euroopan unionin tulee tehdä kaikki mahdollinen taatakseen lasten turvallisuus, ja sen vuoksi ajatella uudelleen toimenpiteitään.

Hänen mukaansa Bryssel aliarvioikin terroristien aiheuttaman uhkan.

”Kesän lähestyessä siirtolaisten aiheuttama paine Unkarin rajoja kohtaan kasvaa, ja sen lisäksi myös George Sorosin rahoittamat järjestöt asettavat painetta Unkaria kohtaan,” Tuzson huomautti.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit