Eurooppa Maahanmuutto

Viktor Orbánin turvallisuusneuvonantaja: Frontex ei pysty pysäyttämään siirtolaisvirtaa

György Bakondi. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Viktor Orbánin turvallisuusneuvonantaja: Frontex-virkailijoiden lisääminen ei auta pysäyttämään siirtolaisvirtaa.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin turvallisuusneuvonantaja György Bakondi painotti, että Euroopan unionin päätös nostaa EU:n rajavalvontaviranomaisen, Frontexin, virkailijoiden määrää 10 000:een ei ole riittävä Euroopan unionin ulkorajojen suojaamiseksi massiiviselta siirtolaisvyöryltä.

Bakondi totesi, että Euroopan parlamentti on sopinut Frontexin virkailijoiden määrän kasvattamisesta 5 000:llä, jolloin määräksi tulisi 10 000 virkailijaa. Hänen mukaansa Frontexin virkailijoiden määrän lisääminen on vain osa europarlamenttivaalikampanjaa, sillä päätös tullaan panemaan toimeen vasta seuraavan parlamentin aikana.

– Euroopan parlamentti on tehnyt viimeisten kuukausien aikana kaiken voitavansa saadakseen aikaan ilmapiirin, joka suosii maahanmuuttomyönteisiä voimia, Orbánin turvallisuusneuvonantaja Bakondi painotti.

Bakondi kuitenkin kiitteli EU-parlamenttia siitä, että Unkarin alun alkaenkin vastustama mahdollisuus Frontexin käyttämisestä EU-jäsenvaltioiden alueella ilman niiden suostumusta on jätetty pois rajavalvontaviranomaista koskevasta päätöksestä.

Asiasta kertoi About Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa