Kotimaa Kulttuuri

Ville Tavio islamin teologian opetuksen aloittamisesta Helsingin yliopistossa: ”Pääroolissa on usein vakuutella islamin olevan rauhan uskonto”

Koraani. Kuva Pixabay
Perussuomalaisten kansanedustaja kritisoi islamin teologian vakiinnuttamista Helsingin yliopistossa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio suhtautuu kriittisesti siihen, että Helsingin yliopisto aloittaa islamilaisen teologian tutkimuksen ja opetuksen kristinuskon teologian rinnalla. Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoituspäätöksen islamilaisen teologian koulutuksen järjestämiseen.

Tavio epäilee, että yliopiston aloittama opetus ja tutkimus ei todellisuudessa lisää islamin kriittistä tarkastelua Suomessa.

– Islamille annetaan askel askeleelta Suomessa entistä vahvempi institutionaalinen asema kristinuskon rinnalle. Tämä kuvastaa Euroopan viimeaikaista kehitystä, Tavio sanoo.

Helsingin teologisen tiedekunnan yksi päätehtävä on sen itsensä mukaan ”auttaa ymmärtämään monikulttuurisuutta”.

– Tässä doktriinissa kriittisyyden sijaan pääroolissa on usein lähinnä vakuutella islamin olevan rauhan uskonto, Tavio moittii.

Tavio epäilee, että koraanin käsittely ei tule jatkossakaan täyttämään samoja tieteellisiä kriteerejä kuin raamatun tutkimus.

– Pidän valitettavana, että veronmaksajat laitetaan maksamaan moisesta, Tavio sanoo.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) suhtautuvat islamin teologian opetuksen aloittamiseen myönteisesti.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa