Eurooppa Rikos

Virossa oikeus päätti, että tunisialainen murhamies ei voi välttyä vankilassa siivoustyöltä uskonnollisiin syihin vetoamalla

Kuva Heikki Siltala / Flickr / CC BY 2.0

Tunisialainen murhamies yritti välttyä siivoustyöltä virolaisessa vankilassa vetoamalla uskonnollisiin syihin, mutta oikeus päätti, että miehen täytyy siivota.

Vaimonsa murhasta tuomiota istuva Jebnoun nimitettiin heinäkuussa 2017 virolaisen vankilan siivoustöihin, mutta jo keväällä 2018 mies halusi lopettaa työt Ramadanin päättymiseen saakka, kertoo Ekspress.

Tunisialainen perusteli vaatimustaan sillä, että hän on muslimi ja Ramadan kestää toukokuun puolesta välin kesäkuun puoleenväliin. Tuona aikana mies ei omien sanojensa mukaan pystyisi tekemään työtä, sillä hän pystyisi syömään vasta klo 22 jälkeen ja työskentely vahingoittaisi hänen terveyttään ja näännyttäisi hänet.

Vankilan johto kieltäytyi miehen vaatimuksesta ja totesi, että ei Ramadan töitä katkaise. Tunisialainen kuitenkin valitti päätöksestä oikeuteen. Mies vaati muun muassa ilmaista oikeusapua ja kaikkien asiaa koskevien dokumenttien kääntämistä englanniksi.

Tarton hallinto-oikeus hylkäsi tunisialaisen murhamiehen vaatimukset ja totesi päätöksessään, että vankilatyöstä ei voi kieltäytyä uskonnollisilla perusteilla.

Mies valitti päätöksestä eteenpäin, mutta Tallinnan piirituomioistuin oli samaa mieltä alemman oikeusasteen kanssa: murhamiehen täytyy siivota.

Tunisialainen Jebnoun murhasi vaimonsa ja kolmen lapsen äidin vuonna 2013, ja mies tuomittiin teostaan 15 vuodeksi vankeuteen.

  • 2.5K
    Shares